Zoeken
Erik Jan Harmens jurylid landelijke poeziewedstrijd Het andere gedicht
Het Andere Gedicht is een taalstimulerend poëzieproject voor iedereen vanaf 12 jaar met een verstandelijke handicap. Erik Jan Harmens selecteert samen met Ester Naomi Perquin, Ted van Lieshout en Vera Bergkamp uit alle inzendingen de beste gedichten. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een poëziefeest op 11 april 2018 in Theater De Flint in Amersfoort.

Erik Jan Harmens jurylid landelijke poeziewedstrijd Het andere gedicht

Gepubliceerd op 20 februari, 2018 om 00:00, aangepast op 21 februari, 2018 om 00:00

Special Arts is een landelijke stichting, die bevordert dat alle mensen met een handicap aan kunst aan kunnen (blijven) doen en dat ze hun pure talenten daarvoor kunnen ontwikkelen. Dit betreft zowel beeldende kunst, podiumkunsten (theater, dans en muziek), als ook taal.
 
Met een landelijke poëziewedstrijd worden mensen met een verstandelijke handicap uitgedaagd om uiting te geven aan hun eigen authentieke wereldbeeld. Door middel van een dichtbundel en diverse manifestaties,waaronder een poëziefeest, wordt een podium geboden aan dichters en worden een breder publiek en grotere erkenning gegenereerd. Door Training en coaching worden begeleiders en leerkrachten vaardig(er) in het werken met taal en poëzie op een manier die voor iedereen toegankelijk en uitdagend is en aansluit op de beleving en het vermogen van de deelnemers.
 
Het Andere Gedicht 2017/2018 streeft drie doelen na:
1.       Mensen met een verstandelijke handicap een stem geven.
2.       De uitingen van deze doelgroep een podium geven.
3.       Door middel van training en begeleiding van activiteitenbegeleiders, leerkrachten, interne begeleiders en alle andere betrokkenen bij deze doelgroep, de ontwikkeling van en waardering voor taal voor de gehele doelgroep bereikbaar maken. 

 

Voor meer informatie, klik hier.

 

Auteurs
Auteur: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vijf dichtbundels, plus twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw en een met Ilja Leonard Pfeijffer. Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Hij publiceerde ook vijf romans. Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en werd talloze malen herdrukt. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld Door het licht. Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige vertelling over een volwassen man met autisme. Even later kwam bij uitgeverij Moon Harmens' eerste kinderboek uit: Hans is kwijt. Erik Jan Harmens schrijft stukken over prikkels en verdoving...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: