Zoeken
Interview met Erik Jan Harmens in Vrij Nederland
Deze week in de Vrij Nederland: een zeven pagina’s tellend interview met Erik Jan Harmens over Hallo muur. (Interview door Jeroen Vullings.) 

Interview met Erik Jan Harmens in Vrij Nederland

Gepubliceerd op 8 april, 2015 om 00:00, aangepast op

“Vijfentwintig jaar lang dronk schrijver/dichter Erik Jan Harmens ‘belachelijk veel’. Hij schreef zijn leven neer in vijfennegentigduizend woorden, schrapte er vijftigduizend en de overgebleven vijfenveertigduizend werden de bestseller Hallo muur. ‘Als je drinkt, gaat het leven voor een deel aan je voorbij. Het leven na drank is schel, pijnlijk en reëel.’” Lees het hele artikel hier.

Auteurs
Auteur: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vier dichtbundels, die in maart 2016 werden gebundeld in zijn verzameld werk, getiteld Ik noem dit poëzie. Ook maakte hij twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw (Echte mannen scheiden niet, 2012) en een met Ilja Leonard Pfeijffer (Duetten, 2016). Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Zijn roman Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en kreeg uitzinnige reacties. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld: Door het licht. Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige roman over een...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: