Zoeken
Interview in AD met Saskia Noort over doorbraak: 15.000 Afrikaanse meisjes niet meer besneden
Saskia Noort, sinds drie maanden de Nederlandse ambassadeur van Amref Flying Doctors, wordt op de Dag tegen Vrouwenbesnijdenis in een spread van het Algemeen Dagblad geïnterviewd over een belangrijke doorbraak in Afrika: 15.000 meisjes zullen niet meer worden besneden.

Interview in AD met Saskia Noort over doorbraak: 15.000 Afrikaanse meisjes niet meer besneden

Gepubliceerd op 6 februari, 2018 om 00:00, aangepast op 15 april, 2022 om 10:51

Op dit moment zijn 200 miljoen vrouwen in 29 landen in Afrika en Azië genitaal verminkt. Saskia Noort trekt zich hun lot aan en reist deze zomer naar de Masai-stam in Kenia om iets te aanschouwen wat tot voor kort ondenkbaar was. Een overgangsritueel voor meisjes die vrouw worden, maar zónder de traumatische besnijdenis. Het resultaat van jarenlang lobbyen door Amref Flying Doctors, de grootste gezondheidsorganisatie in Afrika. Inmiddels hebben 15.000 meisjes een alternatief ritueel genoten, feestelijk volgens de traditie, maar zonder bloedig einde. Noort, die sinds drie maanden de Nederlandse ambassadeur is van Amref Flying Doctors, kijkt uit naar haar ontmoeting met de Masai maar zegt te zijn geschrokken van de omvang van de verminkingen.

Lees het hele artikel op de site van het Algemeen Dagblad.

Auteurs
Auteur: Saskia Noort

Saskia Noort (1967) is schrijfster en columniste. Van haar boeken werden 3,5 miljoen exemplaren verkocht. Haar werk werd in vijftien talen vertaald en werd bewerkt voor televisie, film en theater. Van haar achtste thriller Bonuskind werden ruim 200.000 exemplaren verkocht en het was tevens het bestverkochte spannende boek van 2020. In feburari 2024 zijn de Engelse wereldrechten van Bonuskind verkocht aan Amazon Crossing.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: