Zoeken
'Luc de Vos' van Leon Verdonschot genomineerd voor Jip Golsteijn Journalistiekprijs 2018
Hetsekiedee! De nominaties voor de Jip Golsteijn Journalistiekprijs 2018 zijn  bekendgemaakt. Uit alle inzendingen heeft de jury, bestaande uit Nathalie Kester, Eline Verburg en Paul Evers, vijf verhalen genomineerd, waaronder het verhaal “Luc De Vos” (ingeleverd als twee aparte verhalen, beide voorpublicaties van de biografie VOS) door Leon Verdonschot.

'Luc de Vos' van Leon Verdonschot genomineerd voor Jip Golsteijn Journalistiekprijs 2018

Gepubliceerd op 24 januari, 2018 om 00:00, aangepast op

Het verhaal van Verdonschot werd in april 2017 gepubliceerd in de HUMO.

De Jip Golsteijn Journalistiekprijs wordt tweejaarlijks uitgereikt om een bijzondere journalistieke prestatie op het gebied van muziek, film of literatuur te bekronen. De prijs is ingesteld door de gelijknamige stichting na het overlijden van Jip Golsteijn op 22 februari 2002 en bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag.

De biografie VOS was ook al genomineerd voor de Cutting Edge Award. Stemmen daarvoor kan nog steeds.

Auteurs
Auteur: Leon Verdonschot

Pop Pers Prijs-winnaar Leon Verdonschot (1973) is schrijver en journalist. Zijn recentste boeken VOS (over Gorki-zanger Luc De Vos) en RICO (over kickbokser Rico Verhoeven) stonden in respectievelijk Vlaanderen en Nederland op 1. RICO werd verkozen tot Sportboek van het jaar 2018 en is met ruim 145.000 verkochte exemplaren het bestverkochte Nederlandse vechtsportboek ooit. Verdonschot is ook columnist voor Nieuwe Revu en De Limburger.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: