Zoeken
Erik Jan Harmens bij Depressiegala 2018
Op maandag 15 januari (Blue Monday) treedt Erik Jan Harmens op tijdens het Depressiegala in de Verkadefabriek in Den Bosch. "Een eer om te doen, ik zou het een eer vinden als je komt kijken."

Erik Jan Harmens bij Depressiegala 2018

Gepubliceerd op 4 januari, 2018 om 00:00, aangepast op

Andere performers zijn Ellen Deckwitz, Floor Braam, Marjolijn van Kooten, Diederik Smit en Stef Bos.

De Mental Health Foundation organiseert jaarlijks op ‘Blue Monday’ (de somberste dag van het jaar) het Depressiegala. Tijdens deze feestelijke benefietavond vragen cabaretiers, auteurs en deskundigen aandacht voor depressie. Ze vertellen over hun eigen ervaringen met een depressie of bieden nieuwe inzichten in de ziekte. Het is een vrolijke avond over een serieus onderwerp. Niet alleen de kwetsbaarheid maar ook de kracht van mensen met een depressie wordt benadrukt.

Door een kaartje te kopen voor het Depressiegala steun je de Mental Health Foundation, opgericht in 2016 door ambitieuze deskundigen om psychische ziektes bespreekbaar te maken en te zorgen dat de eerste signalen meteen worden herkend. Om zo te voorkomen dat mensen vastlopen in de maatschappij. Ook deze derde editie staat het doorbreken van de taboe op depressie, de 3e grootste ziekte in Nederland, centraal.

Voorzitter Bakker: 'Zoals KWF kankerbestrijding op de kaart heeft gezet, zo willen wij psychische ziektes bespreekbaar en behandelbaar maken. Denk bijvoorbeeld aan collecteren. In Nederland wordt voor allerlei soorten lichamelijke ziektes geld opgehaald maar voor psychische ziektes zijn er nog te weinig initiatieven. Terwijl dat ook hard nodig is.'

Tickets kosten 35 euro en bestel je hier.

Auteurs
Auteur: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vijf dichtbundels, plus twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw en een met Ilja Leonard Pfeijffer. Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Hij publiceerde ook vijf romans. Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en werd talloze malen herdrukt. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld Door het licht. Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige vertelling over een volwassen man met autisme. Even later kwam bij uitgeverij Moon Harmens' eerste kinderboek uit: Hans is kwijt. Erik Jan Harmens schrijft stukken over prikkels en verdoving...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: