Zoeken
Wie was de Walrus?
Wie was de Walrus? Op misdaadblogs werd al wild gespeculeerd over zijn identiteit. Auteur Bregje Bleeker geeft tekst en uitleg over de Walrus himself, de verschillende hasjkantoren in de stad, de cao-regelingen (!) en de vergane kwajongensglorie die rondom de hasjhandel hing in de jaren negentig - zoals ze beschrijft in haar roman De Walrus.

Wie was de Walrus?

Gepubliceerd op 14 december, 2017 om 00:00

Lees het blog met tekst en uitleg hier

Bregje Bleeker heeft drie hoofdstukken van De Walrus ingesproken. Je kunt het resultaat hier beluisteren.

Over De Walrus
De jonge studente Bibi, afkomstig uit een nette familie uit Amsterdam-Zuid, valt voor de charmes van de flamboyante Walrus, een grootverdienend hasjhandelaar. Hun relatie heeft het karakter van een eeuwigdurende affaire, ze leven in het nu, uitbundig en tegen de klippen op, alsof morgen nooit begint.
Bijna achteloos raakt Bibi vertrouwd met de internationale hasjhandel - een veilig toevluchtsoord, een plek waar plannen er zijn om uitgesteld te worden en er nauwelijks over de toekomst nagedacht wordt. Maar net als Bibi gaat geloven dat alles voor altijd zo kan blijven, eist de levensstijl van de Walrus zijn tol en moet ze noodgedwongen orde scheppen in een chaotische, door mannen gedomineerde wereld.

Auteurs
Auteur: Bregje Bleeker

Bregje Bleeker (1970) is auteur en organisatieadviseur bij de gemeente Amsterdam. Ze studeerde geschiedenis en politicologie in Amsterdam. De Walrus was haar literaire debuut, dat ze opdroeg aan een overleden Amsterdamse hasjhandelaar. Begin 2017 verscheen Eva, haar tweede roman.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: