Zoeken
Saskia Noort nieuwe ambassadeur Amref Flying Doctors
Amref Flying Doctors, de grootste gezondheidsorganisatie van Afrika, heeft een nieuwe ambassadeur: Saskia Noort. De schrijfster gaat zich inzetten om meisjesbesnijdenis vóór 2030 uit Sub-Sahara Afrika te bannen. Wereldwijd zijn nog altijd meer dan 200 miljoen meisjes en vrouwen besneden.

Saskia Noort nieuwe ambassadeur Amref Flying Doctors

Gepubliceerd op 10 november, 2017 om 00:00, aangepast op 15 april, 2022 om 10:51

Saskia Noort over haar ambassadeurschap: „Ik ben ongelooflijk trots dat Amref Flying Doctors mij heeft gevraagd om ambassadeur te worden en me in te zetten tegen meisjesbesnijdenis. Ik neem deze taak graag op me. Het ligt in het verlengde van waar ik al jaren voor strijd: vrijheid, gelijkheid en zelfbeschikking voor vrouwen. Ik hoop oprecht dat ik iets kan betekenen voor deze jonge meiden in Afrika en dat ik iets kan bijdragen aan het uit de wereld helpen van deze vorm van vrouwenverminking.”

Saskia gaat volgend jaar naar Kenia af om de situatie met eigen ogen te bekijken en een alternatieve ceremonie bij te wonen.

Auteurs
Auteur: Saskia Noort

Saskia Noort (1967) is schrijfster en columniste. Van haar boeken werden 3,5 miljoen exemplaren verkocht. Haar werk werd in vijftien talen vertaald en werd bewerkt voor televisie, film en theater. Van haar achtste thriller Bonuskind werden ruim 200.000 exemplaren verkocht en het was tevens het bestverkochte spannende boek van 2020. In 2023 vierde Saskia Noort haar twintigjarig schrijverschap met het verschijnen van De nazaten, dat na de bestsellers De eetclub en Debet het sluitstuk is van dit spectaculaire drieluik.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: