Zoeken
Erik Jan on tour in Zuid-Afrika
'Erik het sy gedigte met gevoel voorgelees en die gehoor het aan sy lippe gehang.' Op dinsdag 17 oktober trad Erik Jan Harmens met Kila van der Starre en Gert Vlok Nel op bij de presentatie van een bundel gedichten van studenten Afrikaans en Nederlands aan Stellenbosch University.

Erik Jan on tour in Zuid-Afrika

Gepubliceerd op 28 oktober, 2017 om 00:00, aangepast op

'Nederlandse digter en skrywer Erik Jan Harmens was een van die sprekers en het ook sy wyshede rondom skryf gedeel.' Bekijk het fotoverslag.

Auteurs
Auteur: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vier dichtbundels, die in maart 2016 werden gebundeld in zijn verzameld werk, getiteld Ik noem dit poëzie. Ook maakte hij twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw (Echte mannen scheiden niet, 2012) en een met Ilja Leonard Pfeijffer (Duetten, 2016). Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Zijn roman Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en kreeg uitzinnige reacties. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld: Door het licht. Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige roman over een...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: