Zoeken
Schuim der aarde (Roxane van Iperen) wint Hebban Debuutprijs 2017
Caramba! Schuim der aarde van Roxane van Iperen wint de Hebban Debuutprijs voor beste roman. Dat maakte Hebban-hoofdredacteur Sander Verheijen vanavond bekend tijdens een speciale boekenuitzending van het programma Tijd voor MAX op NPO Radio 5.

Schuim der aarde (Roxane van Iperen) wint Hebban Debuutprijs 2017

Gepubliceerd op 26 oktober, 2017 om 00:00

Schuim der aarde is met een beoordeling van 4,5 ster en talloze recensies een van de populairste titels op Hebban. Vorig jaar won de roman al de Hebban Award voor Beste Leesclubboek van het Jaar.

De populairste boekensite van Nederland en Vlaanderen trekt maandelijks meer dan 400.000 bezoekers en organiseert de Beste Boeken van het Jaar-verkiezing voor de derde keer. De Hebban Debuutprijs wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Vorig jaar nam Lize Spit de prijs in ontvangst voor haar succesvolle debuut Het smelt.

Auteurs
Auteur: Roxane van Iperen

Roxane van Iperen (1976) is auteur en jurist. In 2016 verscheen haar debuutroman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. In 2018 volgde 't Hooge Nest. Het werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs 2019 en stond op de shortlist van de NS Publieksprijs 2020. In 2021 schreef Van Iperen het Boekenweekessay De genocidefax, verzorgde ze de 4-meilezing en publiceerde ze Brieven aan 't Hooge Nest. Voorjaar 2022 verscheen haar essay Eigen welzijn eerst, en in 2023 volgde haar nieuwe roman Dat beloof ik.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: