Zoeken
Ontmoet Mike McCormack in Den Haag en Maastricht (4 & 5 nov)
Deze maand verscheen de Nederlandse vertaling van Solar Bones, de roman in één zin (!) van de Ierse auteur Mike McCormack. Dag der zielen werd bekroond met de prestigieuze Goldsmiths Prize, uitgeroepen tot het belangrijkste Ierse boek van 2016 én haalde de longlist van de Man Booker Prize 2017. We hebben fantastisch nieuws, want de beste man komt naar Nederland: op 4 november treedt hij op tijdens Crossing Border in Den Haag en op 5 november tijdens Words On Fire in Maastricht.

Ontmoet Mike McCormack in Den Haag en Maastricht (4 & 5 nov)

Gepubliceerd op 26 oktober, 2017 om 00:00

Op de website van Athenaeum Boekhandel lees je een fragment, en vertelt meestervertaler Robbert-Jan Henkes (winnaar van de Filter Vertaalprijs 2017) in één zin over hoe dat eigenlijk was, een boek vertalen in één zin.

Lees alles over zijn optreden tijdens Crossing Border (McCormack deelt het podium met Max Porter, onze Jasper Henderson interviewt) en lees hier meer over Words On Fire.

Feitje: luisterde McCormack tijdens het schrijven van zijn debuut naar Scandinavische metal; voor Dag der zielen was Hank Williams de soundtrack.

Auteurs
Auteur: Mike McCormack

Mike McCormack is een Ierse schrijver van verhalen en romans. The Irish Times noemde hem 'de origineelste en belangrijkste stem in de Ierse literatuur'; Dag der zielen werd bekroond met de prestigieuze Goldsmiths Prize en uitgeroepen tot het belangrijkste Ierse boek van 2016.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: