Zoeken
'Judas' van Astrid Holleeder maakt kans op NS Publieksprijs 2017
Groot nieuws: Judas van Astrid Holleeder is genomineerd voor de NS Publieksprijs 2017, de grootste publieksprijs van Nederland. Help Astrid met haar heftige en ontroerende verhaal naar de winst en maak zelf onder meer kans op een jaar lang gratis boeken, of een jaar gratis 1e klas treinreizen tijdens daluren. Stemmen kan hier t/m 22 november 2017.

'Judas' van Astrid Holleeder maakt kans op NS Publieksprijs 2017

Gepubliceerd op 25 oktober, 2017 om 00:00

Stem!

In De Wereld Draait Door van 25 oktober 2017 is bekendgemaakt dat het beklemmende en ontroerende Judas een van de kanshebbers is voor de NS Publieksprijs. De NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek en de daaraan verbonden eretitel ‘Boek van het Jaar’ is ingesteld door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) en wordt gesponsord door NS. De auteur van het winnende boek ontvangt een geldprijs van € 7.500,-, een sculptuur van Jeroen Henneman en een 1e klas OV Vrij abonnement ter waarde van € 7.378,80. Op woensdag 22 november 2017 zal de auteur met de meeste stemmen openbaar gemaakt worden in DWDD. 

De CPNB verloot onder iedereen die stemt een aantal prijzen, te weten een hoofdprijs, tien tweede en vijftig derde prijzen. De hoofdprijs bestaat uit 52 weken lang, elke week in een Nederlandse boekwinkel een boek ter waarde van €20 uitkiezen (totale waarde €1.040) plus een jaar lang gratis reizen met het NS Dal Vrij 1e klas abonnement t.w.v. €1.548. De overige prijzen zijn 10 maal twee 1e klas NS-Dag-Dalkaarten en een Boekenbon van €20, totaalwaarde €98, en 50 maal een 1e klas NS-Dag-Dalkaart en een Boekenbon van €10, totaalwaarde €49.

Eerder deze maand kwam al naar buiten dat Judas in Amerika zal worden omgezet in een tv-serie door Atlas Entertainment en Amblin Television (het productiehuis van Steven Spielberg). Peter R. de Vries maakte tegelijk bekend dat Judas met 500.000 exemplaren over de toonbank De ontvoering van Alfred Heineken gepasseerd is als best verkochte misdaadboek ooit. Ook was de familiekroniek het bestverkochte boek van 2016. Het proces tegen Holleeder begint in januari.

Stem!

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: