Zoeken
De zes levens van Sophie - Sarah Meuleman
Half februari verschijnt de debuutroman: 'De zes levens van Sophie' van Sarah Meuleman bij Uitgeverij Lebowski. 

De zes levens van Sophie - Sarah Meuleman

Gepubliceerd op 2 februari, 2015 om 00:00, aangepast op 9 maart, 2023 om 12:22

Sarah Meuleman neemt de lezer mee op een opwindende tocht die leidt van het Vlaamse platteland naar New York, van de Witte Marsen in België naar het Engeland van de Eerste Wereldoorlog.

Hannah en Sophie zijn twaalf en delen alles met elkaar. Als ze op een avond na een dorpsfeest door de bossen lopen, verdwijnt Sophie. Achttien jaar later woont Hannah in New York en schrijft societycolumns voor een groot modeblad. Ze besluit het roer om te gooien en een biografie te maken over beroemde vrouwelijke schrijvers wier levens opvallende parallellen vertonen – Agatha Christie, Barbara Follett, Virginia Woolf. Haar zoektocht naar de vrouwen roept vragen op die ze lang heeft verborgen: wat is er die nacht gebeurd met Sophie? Wat weet Hannah?

Spannend, ontroerend, intelligent: De zes levens van Sophie is een roman die zindert van de ambitie en de suspense.

Auteurs
Auteur: Sarah Meuleman

Sarah Meuleman is auteur en journalist. Ze schrijft voor verschillende media en heeft een tweewekelijkse column die in zowel NRC als De Standaard verschijnt. Haar debuutroman De zes levens van Sophie werd genomineerd voor de Bronzen Uil en werd in Amerika uitgegeven. Daarnaast schreef ze de spannende romans De vondeling en Zie mij graag. Met deze laatste won ze de Boekenpanda 2023, een Vlaamse literatuurprijs. In 2024 worden er twee nieuwe boeken van Sarah Meuleman verwacht.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: