Zoeken
Simone Atangana Bekono op de Nacht van de Poëzie 2017
Check hier een wonderschoon filmpje van het optreden van Simone Atangana Bekono op de Nacht van de Poëzie 2017 in TivoliVredenburg.

Simone Atangana Bekono op de Nacht van de Poëzie 2017

Gepubliceerd op 16 oktober, 2017 om 00:00, aangepast op 3 mei, 2023 om 09:35

Credits: Literatuurhuis & Engage

Over Simone Atangana Bekono
Simone Atangana Bekono is geboren in 1991 en schrijft proza en poëzie. Ze werkt op het moment onder het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds aan korte verhalen en essays. In haar werk onderzoekt ze het effect van sociale en maatschappelijke stempels rondom ras, gender en geslacht op de belevingswereld van individuen. Binnenkort verschijnt bij Lebowski en Wintertuin haar dichtdebuut. Ook werkt ze aan een roman.

 

Auteurs
Auteur: Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono (1991) studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met een bundeling van gedichten en brieven, hoe de eerste vonken zichtbaar waren, die in 2018 werd bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee. In 2019 ontving ze het Charlotte Köhler Stipendium en werd ze door de Volkskrant uitgeroepen tot een van dé literaire talenten van 2020. Met haar debuutroman Confrontaties won zij de Hebban Debuutprijs, het Beste Boek voor Jongeren en de Anton Wachterprijs, en stond ze op de shortlist van de Libris Literatuurprijs en De Bronzen Uil. De vertaalrechten zijn onder andere verkocht aan Amerika, Engeland en Duitsland.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: