Zoeken
Erik Jan Harmens bij Brainwash Festival
Erik Jan Harmens zal op Brainwash Festival te Amsterdam een van de performers zijn bij het programma-onderdeel 'This Book Will Change Your Life!', een initiatief van Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam bij Kapitein Zeppos. Hij deelt op zaterdag 28 oktober het podium met Jan Postma en Hannah van Binsbergen.

Erik Jan Harmens bij Brainwash Festival

Gepubliceerd op 14 september, 2017 om 00:00

In verwarrende tijden zoeken wij mensen graag naar duiding in de woorden van anderen. Niet voor niets staan zelfhulpboeken al jaren bovenaan de lijsten van bestverkochte boeken. Er zijn adviesboeken over vier uur durende werkweken, leren leven met schaamte, vrienden maken en patronen doorbreken. Maar kan literatuur ook een vorm van zelfhulp bieden?

Erik Jan Harmens vertelt over de romans of dichtbundels die hem hielpen in tijden van verwarring. Welke verhalen of gedichten hebben kleine of grote inzichten in het leven gegeven? Door welk boek begreep hij de wereld beter? En welke van deze boeken zou iedereen op zijn nachtkastje moeten hebben liggen?

Een programma over zelfhulpboeken dus, maar dan de literatuureditie. Verwacht geen Nooit meer te druk, geen The Life Changing Magic of Not Giving a F*CK, of Omarm je imperfecties. Verwacht in plaats daarvan Bukowski, Lispector, Kellendonk of Bervoets. Dit is een programma van Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam.

Een aanvangstijd volgt.

Foto: © An-Sofie Kesteleyn

Auteurs
Auteur: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vier dichtbundels, die in maart 2016 werden gebundeld in zijn verzameld werk, getiteld Ik noem dit poëzie. Ook maakte hij twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw (Echte mannen scheiden niet, 2012) en een met Ilja Leonard Pfeijffer (Duetten, 2016). Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Zijn roman Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en kreeg uitzinnige reacties. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld: Door het licht. Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige roman over een...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: