Zoeken
14 september: Boekpresentatie Jerry Goossens
Op donderdag 14 september presenteren we Tot bloed op het droge, de omgekeerde migratieroman van Jerry Goossens. De lancering zal plaatsvinden in Athenaeum Boekhandel aan het Spui te Amsterdam vanaf 17.30 uur. Wees welkom!

14 september: Boekpresentatie Jerry Goossens

Gepubliceerd op 10 september, 2017 om 00:00, aangepast op 25 augustus, 2022 om 08:21

Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan Ronald Giphart. Aanmelden graag door een mail te sturen naar lili.burki@lebowskipublishers.nl.

Tot bloed op het droge is een zeer originele roman waarin op aanstekelijke wijze clichés over migratie omgedraaid worden en zo de hypocrisie van populistische opvattingen wordt aangetoond. Lees nu een voorpublicatie op Athenaeum.nl.

Synopsis:

Ergens in de nabije toekomst. Na de definitieve Watersnoodramp probeert een groep Nederlanders al enkele generaties een nieuw bestaan op te bouwen in Noord-Afrika. Ze werken in de hasjteelt, drinken na de kerk op zondag hun jenever en kunnen redelijk met de autochtone bevolking opschieten; zolang de werelden maar gescheiden blijven. Dan verschijnt een nieuwe dominee ten tonele met een heilige opdracht die de ogenschijnlijk vreedzame gemeenschap tot een kookpunt zal brengen.

Over Jerry Goossens:

Jerry Goossens (Amsterdam, 1965) is columnist bij o.a. Het ADUtrechts Nieuwsblad en Grazia. Hij schrijft over muziek in Het Parool. Van zijn hand verschenen eerder de romans De lokroep van de mosselDe Siamese eenling en Vreeland. Verder publiceerde hij diverse columnbundels en was hij co-auteur van Het gejuich was massaal; punk in Nederland 1976-1982.

Teaser

Auteurs
Auteur: Jerry Goossens

Jerry Goossens (Amsterdam, 1965) is columnist bij o.a. AD, Utrechts Nieuwsblad en Grazia. Hij schrijft over muziek in Het Parool. Van zijn hand verschenen eerder de romans De lokroep van de mossel, De Siamese eenling en Vreeland. Verder publiceerde hij diverse columnbundels en was hij co-auteur van Het gejuich was massaal; punk in Nederland 1976-1982.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: