Zoeken
Sarah Meuleman over villen, vlezen en vullen
Sarah Meuleman blogt op de site van Het Nederlands Letterenfonds over het mythische eiland waar ze haar volgende roman laat afspelen.

Sarah Meuleman over villen, vlezen en vullen

Gepubliceerd op 28 juli, 2017 om 00:00

De Isles of Scilly zijn vol mythen, legenden en verhalen, met een indrukwekkende geschiedenis. Hier heersten piraten als Sir Francis Drake, slachtoffers van de pest werden er gedumpt, vanuit Rome zijn ongehoorzame bisschoppen naar de eilanden verbannen, dubieuze sekten konden er lange tijd voortbestaan. Kortom, Scilly is een duistere, historisch beladen plek. 

De kunst van de taxidermie, te weten: 'Villen. Vlezen. Vullen.' zullen de veelbelovende ruggengraat vormen van Meulemans nieuwe roman De vondeling. Wait for it: het verschijnt volgend jaar bij Lebowski.

Lees Meulemans blog hier.

Auteurs
Auteur: Sarah Meuleman

Sarah Meuleman is auteur en journalist. Ze schrijft voor onder andere NRC Handelsblad, De Standaard en Vogue. Haar debuutroman De zes levens van Sophie werd genomineerd voor de Bronzen Uil en in Amerika uitgegeven. Daarnaast schreef ze de spannende romans De vondeling en Zie mij graag. Meuleman houdt zich naast het schrijven bezig met het creëren van concepten voor internationale series.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: