Zoeken
'Solar Bones' op longlist Man Booker Prize
Solar Bones , de roman in één zin van de Ierse Mike McCormack, staat op de longlist van de Man Booker Prize for Fiction 2017. De roman zal in oktober 2017 bij Lebowski in het Nederlands verschijnen onder de titel Dag der zielen

'Solar Bones' op longlist Man Booker Prize

Gepubliceerd op 27 juli, 2017 om 00:00

Elk jaar keren op Allerzielen de doden terug naar de wereld van de levenden. Dag der zielen vertelt het verhaal van een van die doden. Op een middag zit Marcus Conway weer aan zijn keukentafel en overdenkt de gebeurtenissen die leidden tot zijn vertrek maar hem ook weer thuis hebben gebracht.

Dag der zielen is een wonderschone, huiveringwekkende elegie, een verhaal over chaos en orde, over liefde en verlies, en laat zien hoe kleine beslissingen grote gevolgen kunnen hebben.

In de pers:

'Een buitengewoon boek. Het herinnert ons eraan dat een talentvol schrijver ogenschijnlijk met welke locatie, personages en situatie ook een complete visie op de realiteit kan creëren.' The Guardian

‘One of the most original and important voices in contemporary Irish fiction.’ The Irish Times

Prijzen:

Naast de nominatie voor de Man Booker Prize was Dag der zielen winnaar van de prestigieuze Goldsmiths Prize, en werd het uitgeroepen tot beste boek van het jaar bij de Irish Book Awards.

Interview:

Mike McCormack sprak met Justine Jordan van The Guardian over zijn roman: ‘On my fifth book I’m a debutante’.

De auteur is dit najaar te gast in Nederland op het Crossing Border Festival.

Bekijk de hele longlist van de Man Booker Prize hier.

Auteurs
Auteur: Mike McCormack

Mike McCormack is een Ierse schrijver van verhalen en romans. The Irish Times noemde hem 'de origineelste en belangrijkste stem in de Ierse literatuur'; Dag der zielen werd bekroond met de prestigieuze Goldsmiths Prize en uitgeroepen tot het belangrijkste Ierse boek van 2016.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: