Zoeken
Roxane van Iperen bij Brainwash Zomerradio (en over Zomergasten)
'Zomergasten lijkt herboren', schrijft schrijver en jurist Roxane van Iperen in Vrij Nederland over de eerste aflevering van dit veelbekeken VPRO-programma. Zelf is ze woensdag 26 juli te gast als 'Zomergast-light' bij Brainwash Zomerradio van Human.

Roxane van Iperen bij Brainwash Zomerradio (en over Zomergasten)

Gepubliceerd op 24 juli, 2017 om 00:00, aangepast op 27 juli, 2017 om 00:00

Over Zomergasten
Roxane van Iperen schreef een recap van Zomergasten, waar NRC-columnist en microbioloog Rosanne Hertzberger te gast was:

"Na anderhalf uur biologieles wist de nieuwe Zomergasten-presentator Janine Abbring door de onwrikbare ratio van Rosanne Hertzberger te breken. En toen werd het echt spannend. ‘Ik wil eigenlijk zelf zo’n gekkie zijn.’"

Lees hier gratis het hele artikel in Vrij Nederland.

Brainwash Zomerradio
Roxane zelf is woensdag te gast in het tweede seizoen van Brainwash Zomerradio van omroep Human. Floortje Smit interviewt in dit programma denkers aan de hand van muziek. In tien afleveringen spreekt ze met filosofen, wetenschappers, theatermakers en schrijvers over de nummers die vormend zijn geweest voor hun identiteit en voor hun denken. 

De aflevering met Roxane van Iperen luister je hier terug als podcast.

Auteurs
Auteur: Roxane van Iperen

Roxane van Iperen (1976) is auteur en jurist. In 2016 verscheen haar debuutroman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. In 2018 volgde 't Hooge Nest. Het werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs 2019 en stond op de shortlist van de NS Publieksprijs 2020. In 2021 schreef Van Iperen het Boekenweekessay De genocidefax, verzorgde ze de 4-meilezing en publiceerde ze Brieven aan 't Hooge Nest. Voorjaar 2022 verscheen haar essay Eigen welzijn eerst, en in 2023 volgde haar nieuwe roman Dat beloof ik.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: