Zoeken
Erik Jan Harmens klaagt bij Ben ontevreden!
Watershed organiseert een tot mislukken gedoemde, literaire theateravond, over het taboe op ontevredenheid. Erik Jan Harmens is een van de literaire klagers op dinsdagavond 29 augustus in het Parktheater in Eindhoven.

Erik Jan Harmens klaagt bij Ben ontevreden!

Gepubliceerd op 28 augustus, 2017 om 00:00, aangepast op 29 augustus, 2017 om 00:00

Geef toe: jij zeikt, mierenneukt, muggenzift, piept, emmert, zeurt en zemelt net zo graag als ieder ander. Met Facebook of Twitter als je favoriete mekkerstek. Terwijl we eigenlijk vinden dat het niet mag, dat klagen. Maar waarom mogen we niet ontevreden zijn? Als niemand 'méér verlangt dan wat er is' (de woordenboekdefinitie van ontevredenheid), is het vuur al geblust voor het is ontstoken.

We delen het liefst onze súccessen op feestjes, social media en tijdens de vrijdagmiddagborrel. Zelden schrijft iemand op Facebook dat de opkomst tegenviel, en dat je zelf ook niet zo in vorm was. Ontevredenheid houden we het liefst binnenshuis, of uiten we anoniem. Maar waarom eigenlijk? Waarom uiten we ons ongenoegen niet meer openlijk en eerlijk met elkaar? Ontevredenheid is een intense vorm van betrokkenheid en is dynamisch. En als niet alles hoeft te resulteren in succes, kan er opeens zoveel meer. 

Naast Erik Jan Harmens zijn (oud-Lebowski-stagiair) Selin Kusçu, Arjen Lubach, Hans Bogaert, Lotte Lentes, Buddy Wakefield en David O’Dowda te gast. Schrijfster en columnist Elfie Tromp leidt dit therapeutisch feest van het onvermogen, met voordrachten, interviews en live muziek.

Di 29 aug 2017 ⋅ 20:00
Grote zaal Parktheater Eindhoven
v.a. € 15,00 
Meer informatie en tickets

Auteurs
Auteur: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vijf dichtbundels, plus twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw en een met Ilja Leonard Pfeijffer. Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Hij publiceerde ook vijf romans. Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en werd talloze malen herdrukt. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld Door het licht. Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige vertelling over een volwassen man met autisme. Even later kwam bij uitgeverij Moon Harmens' eerste kinderboek uit: Hans is kwijt. Erik Jan Harmens schrijft stukken over prikkels en verdoving...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: