Zoeken
Nooit meer slempen met Erik Jan Harmens
Schrijver en dichter Erik Jan Harmens stopte vier jaar geleden met drinken en schrijft er een serie verhalen over in Tijd, een rubriek in Trouw. Hoe leeft hij in het besef dat die verdoving er nooit meer zal zijn? Deel 1 en 2 vind je hier terug.

Nooit meer slempen met Erik Jan Harmens

Gepubliceerd op 12 augustus, 2017 om 00:00, aangepast op 14 augustus, 2017 om 00:00

"Zelfs ik, die bijna kapot is gegaan aan het slempen, deel nog altijd, zij het stiekem, een bewondering voor grote innemers. Ik watertand bij foto's van de lamme Serge Gainsbourg met weer een nauwelijks gekleed meisje aan zijn arm en kijk op naar Herman Brood die vroeger dronken als een tor de Leidsestraat doorreed op een step ('een stép, zeg ik je, een stép!'), of naar Charles Bukowski die wankel van de wijn nog net verstaanbaar wat woorden de microfoon in sputterde: 'When you drank the world was still out there, but for the moment it didn't have you by the throat.'"

Deel 1: 'Ontzag voor mijn vroegere rock-'n-rollbestaan'

Deel 2: 'Wat ben je toch een sukkel, alcoholist, met je dikke plofkop'

Auteurs
Auteur: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vijf dichtbundels, plus twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw en een met Ilja Leonard Pfeijffer. Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Hij publiceerde ook vijf romans. Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en werd talloze malen herdrukt. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld Door het licht. Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige vertelling over een volwassen man met autisme. Even later kwam bij uitgeverij Moon Harmens' eerste kinderboek uit: Hans is kwijt. Erik Jan Harmens schrijft stukken over prikkels en verdoving...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: