Zoeken
Straatpastoraat Amersfoort brengt Hallo muur naar de straat
Op 5 juni start het Straatpastoraat Amersfoort met een klein experiment: samen met straatmensen lezen ze fragmenten uit Hallo muur, de bestseller van Erik Jan Harmens. Het Straatpastoraat wil dak- en thuislozen activiteiten aanbieden die je niet zo snel (meer) ontplooit wanneer veel verbindingen met de oude wereld verbroken zijn. Literatuur lezen is er daar een van.

Straatpastoraat Amersfoort brengt Hallo muur naar de straat

Gepubliceerd op 23 mei, 2017 om 00:00

'Een heel bescheiden initiatief van een heel bescheiden stichting,' schreef het Straatpastoraat ons, maar wij vinden het een prachtig idee. Om 12.30 uur start er een lunch, om 13.30 uur start het lezen. Oh ja, dit is dus alleen voor mensen zonder een thuis of zonder een dak boven hun hoofd; mensen mét verwijzen we graag door naar Erik Jans agenda.


Meer info over Hallo muur

Auteurs
Auteur: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vijf dichtbundels, plus twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw en een met Ilja Leonard Pfeijffer. Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Hij publiceerde ook vijf romans. Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en werd talloze malen herdrukt. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld Door het licht. Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige vertelling over een volwassen man met autisme. Even later kwam bij uitgeverij Moon Harmens' eerste kinderboek uit: Hans is kwijt. Erik Jan Harmens schrijft stukken over prikkels en verdoving...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: