Zoeken
Patrick Pouw genomineerd voor C.C.S. Crone Stipendium
Patrick Pouw, auteur van De terugkeerling, is genomineerd voor een C.C.S. Crone Stipendium, een stimuleringsbeurs voor beloftevolle Utrechtse auteurs. De uitreiking vindt zaterdag 13 mei plaats op het International Literature Festival Utrecht.

Patrick Pouw genomineerd voor C.C.S. Crone Stipendium

Gepubliceerd op 3 mei, 2017 om 00:00, aangepast op

Naast Patrick Pouw zijn ook Gerda Blees, Anne-Fleur van der Heiden, Tom Hofland, Martijn Niemeijer en Jori Stam genomineerd voor de C.C.S. Crone Stipendia voor beloftevolle Utrechtse auteurs. Welke drie auteurs uiteindelijk een stimuleringsbeurs ontvangen wordt bekend gemaakt op zaterdag 13 mei door wethouder Kees Diepeveen tijdens het International Literature Festival Utrecht, kortweg ILFU (11 t/m 13 mei in TivoliVredenburg).

De stipendia bedragen € 2.500,- en zijn bedoeld om een volgende publicatie mogelijk te maken. De jury bestaat dit jaar uit Anneke van Dijk, oud-programmeur van muziekcentrum Vredenburg en initiatiefnemer De Nacht van de Poëzie, Sandra van Doorn, eigenaar van boekhandel Broese en Robert Dorsman, vertaler uit het Zuid-Afrikaans en Engels van onder meer Antjie Krog, Caryl Phillips en John Updike.

In het juryrapport lezen we: “Pouw is een begenadigd schrijver die met kale, rauwe zinnen, wars van sentimentaliteit en mooischrijverij een actueel onderwerp blootlegt.”

Zie www.ilfu.nl voor meer informatie over de uitreiking en de rest van het programma. Hier lees je meer over Pouws roman De terugkeerling.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: