Zoeken
Biografie Luc de Vos al toe aan derde druk
VOS, de biografie van Luc de Vos door Leon Verdonschot, gaat als een speer. Gister werd het 'monument voor een tegenstrijdig icoon' (dixit De Morgen) onder grote belangstelling in de Gentse Handelsbeurs gepresenteerd. Het eerste exemplaar was voor Lucs zoon Bruno. VOS ligt donderdag pas in de winkel, maar is nu al aan de tweede druk toe. (Edit: derde druk inmiddels!)

Biografie Luc de Vos al toe aan derde druk

Gepubliceerd op 20 april, 2017 om 00:00, aangepast op 24 april, 2017 om 00:00

Uitgever Oscar van Gelderen beschreef de presentatie als volgt op Twitter: 'Prachtig (...). Volle bak, mooie anekdoten en een goed gesprek tussen Lieve Vandenhaute en biograaf Leon Verdonschot.'

Bij de presentatie kwam het VRT Nieuws filmen, vanavond is Leon Verdonschot te gast bij Van Gils & Gasten (edit: klik op de link om terug te kijken, alleen met VRT-profiel). Er verschenen al stukken in onder meer De Redactie, Humo en het Nieuwsblad; Het Laatste Nieuws maakte een video van de presentatie en veel pers zal volgen.

Leon Verdonschot sprak met 48 vrienden, collega’s en familieleden van de in 2015 overleden Gorki-zanger en tv-persoonlijkheid voor zijn biografie. Het boek werd vijf ballen toegedeeld door De Morgen en kreeg vier sterren van De Standaard, dat hem tot coverstory maakte.

Auteurs
Auteur: Leon Verdonschot

Pop Pers Prijs-winnaar Leon Verdonschot (1973) is schrijver en journalist. Zijn recentste boeken VOS (over Gorki-zanger Luc De Vos) en RICO (over kickbokser Rico Verhoeven) stonden in respectievelijk Vlaanderen en Nederland op 1. RICO werd verkozen tot Sportboek van het jaar 2018 en is met ruim 145.000 verkochte exemplaren het bestverkochte Nederlandse vechtsportboek ooit. Verdonschot is ook columnist voor Nieuwe Revu en De Limburger.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: