Zoeken
Jonah in de Torenkamer: een recap
Jonah Falke zat afgelopen week opgesloten in de Torenkamer van VondelCS. De slechterik met de sleutel was in dit geval radioprogramma Opium, die hem een week lang de kans gaf om een magnum opus te schrijven (moet ruim voldoende tijd zijn).

Jonah in de Torenkamer: een recap

Gepubliceerd op 1 april, 2017 om 00:00, aangepast op 4 april, 2017 om 00:00

Omdat kunstenaars meestal alleen in zichzelf geïnteresseerd zijn, besloot Jonah om deze week iets voor een ander te doen. Hij ging daarom elke dag langs bij zijn vriend Bennie van Uum, een hulpbehoevende man van in de tachtig. Elke avond kwam Opium even langs om te checken of hij nog leefde. Die gesprekken op de radio en een voorproefje van zijn schrijfsels over Bennie kun je hier terugvinden.

Benieuwd naar wat Jonah er zelf van vond en hoe de Torenkamer er vanbinnen uitzag? Opium legde het vast op camera:

 

 

 

Auteurs
Auteur: Jonah Falke

Jonah Falke (1991) werd geboren in Ulft en studeerde fine art painting aan ArtEZ, Enschede. Hij exposeerde in binnen- en buitenland en maakte als frontman van de band Villa Zeno de plaat Self Made Woman. In 2016 verscheen zijn debuutroman Bontebrug, in 2019 volgde De mooiste vrouw van de wereld. Hij schreef voor Vrij Nederland, See All This, ELLE, HP/De Tijd en VPRO Nooit meer slapen en is vaste columnist bij de Gelderlander en op het Lebowski Blog.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: