Zoeken
Lezing: De kinderen van Pim
Op maandagavond 10 april spreekt politiek verslaggever Joost Vullings van 17.00 tot 19.00 uur in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag over zijn boek De kinderen van Pim, waarin hij samen met oud-LPF'ers terugblikt op de opkomst en ondergang van de LPF. Wil je hierbij zijn? Reserveer dan nu je kaarten.

Lezing: De kinderen van Pim

Gepubliceerd op 4 april, 2017 om 00:00, aangepast op

Met de moord op Pim Fortuyn verloor Nederland een van haar kleurrijkste politici. Maar op 6 mei 2002 raakte de een na grootste partij ook haar leider kwijt. Opeens waren alle ogen gericht op 26 verweesde LPF-kamerleden.

De onervaren partij besloot het land te gaan regeren. Het leidde de roemloze ondergang in van de partij. Joost Vullings reconstrueert in zijn boek De kinderen van Pim de opkomst en neergang van de LPF. Met oud-LPF’ers blikt hij terug op deze bijzondere tijd in de Nederlandse politiek. Wat trok hen zo aan in Fortuyn? En waar ging het mis in de partij?

Vijftien jaar na de moord op Fortuyn maakt Vullings in zijn boek de balans op. Wat er is nog overgebleven van Fortuyns ideeën? En hoe kijken de LPF’ers van toen naar de nieuwe erfgenamen van zijn gedachtegoed?

Joost Vullings is sinds 2001 politiek verslaggever voor het NOS Radio 1 Journaal en voor NOS Met het Oog op Morgen. De kinderen van Pim verschijnt op 6 april 2017 bij Lebowski Publishers.

Reserveer hier je tickets


Lezing De kinderen van Pim door Joost Vullings | 10 april 2017 | 20:00 - 21:30 uur (Inloop 19:30 uur) | €7,50 Nieuwpoortleden, Poorters, krijgen €3,- korting en kunnen zich HIER aanmelden | Perscentrum Nieuwspoort

Auteurs
Auteur: Joost Vullings

Joost Vullings (1970) studeerde politicologie en is sinds 2001 politiek verslaggever voor het NOS Radio 1 Journaal en voor NOS Met het Oog op Morgen. Daarnaast is hij voorzitter van de PPV, de Parlementaire Persvereniging.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: