Zoeken
'Nemesis' op longlist De Gouden Strop
Hatsekiedee! Zojuist kregen wij bericht dat Nemesis van Simon de Waal genomineerd is voor De Gouden Strop, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek.

'Nemesis' op longlist De Gouden Strop

Gepubliceerd op 4 april, 2017 om 00:00

Aan de Gouden Strop is een geldprijs van € 10.000 verbonden en een beeldje van de hand van Marianne van den Heuvel. 

Simon werd eerder voor zijn debuut Cop vs. Killer genomineerd voor de Gouden Strop in 2005, en ook opvolger Pentito sleepte een nominatie binnen als beste thriller van 2008. 

De jury van De Gouden Strop 2017 bestaat uit: juryvoorzitter Anniko van Santen, Els Roes (Thriller & Zo, recensent VN’s Detective & Thrillergids), Marian van Leth (directeur BiblioNu Venray/Horst), Erik de Vries (recensent VN’s Detective & Thrillergids) en Soraya Vink (thrillerredacteur en recensent bij hebban.nl).

Nemesis is ook al genomineerd voor de Vlaamse Diamanten Kogel. Het boek kreeg vier **** van het Algemeen Dagblad en Thomas Acda tweette over de thriller 'Dit niveau haalt Baldacci al jaren niet meer!'. Hier lees je meer over het boek.

De rest van de longlist vind je op de site van lezerscommunity Hebban. Naar verluidt wordt de shortlist op 22 mei bekendgemaakt.

Auteurs
Auteur: Simon de Waal

Simon de Waal (1961) is auteur, scenarist, regisseur en rechercheur zware misdaad. Hij schreef de thrillers Cop vs Killer (nominatie Gouden Strop) en Pentito (winnaar Diamanten Kogel, nominatie Gouden Strop), en startte met Appie Baantjer in 2009 de succesvolle De Waal & Baantjer-reeks. Daarnaast won hij een Gouden Kalf voor het scenario van Lek, een van de beste Nederlandse misdaadfilms aller tijden. In 2016 schreef hij Vector, het geschenk van de Spannende Boeken Weken, en Nemesis, dat ook werd genomineerd voor de Diamanten Kogel en de Gouden Strop.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: