Zoeken
Vanaf januari 2018 in de Nederlandse theaters: MA
We kondigden het twee maanden terug al aan: MA gaat de theaters in! Vanaf januari 2018 is de theaterbewerking naar het gelijknamige boek van Hugo Borst door het hele land te zien, en Eric Corton speelt de hoofdrol. Nieuwsgierig? Bekijk de trailer hier

Vanaf januari 2018 in de Nederlandse theaters: MA

Gepubliceerd op 4 april, 2017 om 00:00, aangepast op 26 juli, 2023 om 15:58

De tragikomische solovoorstelling Ma is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. De makers van LEEF! en PAAZ brengen met Ma een liefdevol portret van een moeder in de woorden van haar zoon. Zijn dilemma's, angsten én moederliefde worden vertolkt door Eric Corton.

Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait 'meneer Alzheimer' de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder? 

Regie: Benno Hoogveld
Script: Marc Veerkamp
Decor: Ascon de Nijs
Licht: Mike den Ottolander
Kostuums: Sabine de Groot
Producent: Merel Ooms

Ma is een productie van Solo Stories.

Auteurs
Auteur: Hugo Borst

Hugo Borst (1962) is schrijver, columnist, redacteur en voetbalcriticus. Hij schreef onder andere de bestsellers De Coolsingel bleef leeg, Over vaders en zonen, Schieten op Volkert van der G. en O, Louis, dat in Engeland genomineerd werd voor de prestigieuze British Sports Book Awards. In 2009 was Alle ballen op Heintje het Beste Rotterdamse Boek. Zijn boeken over zijn moeder met dementie, Ma (2015) en Ach, moedertje (2017), verkochten samen meer dan 200.000 exemplaren.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: