Zoeken
'Dan lacht ze even'
In iedere editie van Zin magazine legt Erik Jan je uit waarom gedichten gelukkig maken – of tot nadenken stemmen. Deze week is dat het gedicht 'Gast' van Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin.

'Dan lacht ze even'

Gepubliceerd op 31 maart, 2017 om 00:00

"‘Zich hebben/moeten delen in evenzoveel handen en blikken/van vreemden’ is een taaie regel, maar in plaats van het te willen snappen kun je ook genieten van de muzikaliteit. Die ee’s en dat woord ‘evenzoveel’, met links en rechts ervan drie woorden van twee lettergrepen, je gaat ervan meetrommelen op de maat!"

Lees hier terug.

Auteurs
Auteur: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vijf dichtbundels, plus twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw en een met Ilja Leonard Pfeijffer. Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Hij publiceerde ook vijf romans. Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en werd talloze malen herdrukt. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld Door het licht. Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige vertelling over een volwassen man met autisme. Even later kwam bij uitgeverij Moon Harmens' eerste kinderboek uit: Hans is kwijt. Erik Jan Harmens schrijft stukken over prikkels en verdoving...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: