Zoeken
'Dan lacht ze even'
In iedere editie van Zin magazine legt Erik Jan je uit waarom gedichten gelukkig maken – of tot nadenken stemmen. Deze week is dat het gedicht 'Gast' van Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin.

'Dan lacht ze even'

Gepubliceerd op 31 maart, 2017 om 00:00

"‘Zich hebben/moeten delen in evenzoveel handen en blikken/van vreemden’ is een taaie regel, maar in plaats van het te willen snappen kun je ook genieten van de muzikaliteit. Die ee’s en dat woord ‘evenzoveel’, met links en rechts ervan drie woorden van twee lettergrepen, je gaat ervan meetrommelen op de maat!"

Lees hier terug.

Auteurs
Auteur: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vier dichtbundels, die in maart 2016 werden gebundeld in zijn verzameld werk, getiteld Ik noem dit poëzie. Ook maakte hij twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw (Echte mannen scheiden niet, 2012) en een met Ilja Leonard Pfeijffer (Duetten, 2016). Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Zijn roman Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en kreeg uitzinnige reacties. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld: Door het licht. Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige roman over een...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: