Zoeken
'Wandelend jongensboek' Jonah Falke kan het allemaal
KUNST – Schrijven, filmen, schilderen en zingen; multitalent Jonah Falke (25) beheerst het allemaal, schrijft De Gelderlander naar aanleiding van zijn expositie 'Dogs & Faces' in Amsterdam. De Volkskrant noemt Jonah daarom een 'wandelend jongensboek'.

'Wandelend jongensboek' Jonah Falke kan het allemaal

Gepubliceerd op 23 maart, 2017 om 00:00, aangepast op 28 maart, 2017 om 00:00

Om precies te zijn beschrijft de Volkskrant Jonah als volgt. 'Een kunstopleiding doen, een aardige band in elkaar zetten (Villa Zeno), zowel platteland als stad omarmen én een bovenlip à la Billy Idol kunnen produceren: ziedaar de jonge kunstenaar Jonah Falke (1991), wandelend jongensboek. O ja, hij schreef ook een roman, Bontebrug. 'Schrijven is kotsen in een vergiet,' zei hij vorig jaar september tegen Het Parool. Bam.'

Lees de bespreking van Jonahs expositie Dogs & Faces in de Volkskrant hier.

Lees het interview in De Gelderlander hier.

Auteurs
Auteur: Jonah Falke

Jonah Falke (1991) werd geboren in Ulft en studeerde fine art painting aan ArtEZ, Enschede. Hij exposeerde in binnen- en buitenland en maakte als frontman van de band Villa Zeno de plaat Self Made Woman. In 2016 verscheen zijn debuutroman Bontebrug, in 2019 volgde De mooiste vrouw van de wereld. Hij schreef voor Vrij Nederland, See All This, ELLE, HP/De Tijd en VPRO Nooit meer slapen en is vaste columnist bij de Gelderlander en op het Lebowski Blog.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: