Zoeken
Arnon Grunberg op shortlist Libris Literatuur Prijs 2017
BREAKING: Moedervlekken van Arnon Grunberg staat op de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2017!! Stolz & proud. Hoofdredacteur Jasper Henderson bracht Arnon per telefoon het goede nieuws.

Arnon Grunberg op shortlist Libris Literatuur Prijs 2017

Gepubliceerd op 20 maart, 2017 om 00:00, aangepast op 21 maart, 2017 om 00:00

'Geweldig nieuws!' reageerde Arnon vanuit een niet nader te specificeren plek in Londen. 'Maar ik moet nu weg! Ik moet nu weg!'

We feliciteren ook de andere genomineerden en onze collega-uitgevers. Naast Moedervlekken van Grunberg werden geselecteerd: Schuld van Walter van den Berg, Het smelt van Lize Spit (you go, Das Mag!), Wil van Jeroen Olyslaegers, Zachte riten van Marja Pruis en De tolk van Java van Alfred Birney. May the best man win.

Tijdens de persbijeenkomst in Amsterdam vertelde juryvoorzitter Janine van den Ende dat de jury had genoten van romans, waarbij een auteur nieuwsgierigheid, onbevangenheid en verbeeldingskracht wist te combineren met stilistische talenten. ‘Juist verbeeldingskracht schept ruimte voor nieuwe uitdrukkingsvormen en nieuwe mogelijkheden. Daarmee is er een taak weggelegd voor de literatuur, als drager van de verbeeldingskracht van een samenleving.’ Lees het volledige juryrapport hier.

Nieuwsuur bracht de winnaars het goede nieuws; vanaf 32min18 kijk je hier het Libris-item terug.

Op 8 mei 2017 zal Janine van den Ende tijdens het traditionele galadiner in het Amstel Hotel in Amsterdam bekend maken wie volgens de jury de beste Nederlandstalige roman van 2016 heeft geschreven.

De jury bestaat verder uit:


Met de Libris Literatuur Prijs is een geldbedrag van in totaal 65.000 euro gemoeid (2.500 euro voor de zes genomineerde auteurs en 50.000 euro voor de uiteindelijke winnaar). De winnaar ontvangt bovendien een bronzen legpenning, ontworpen door Irma Boom. 

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: