Zoeken
Johan Fretz krijgt veel lof voor optredens Pauw & Jinek
Johan Fretz sloot deze week tweemaal op muzikale wijze Pauw & Jinek af. Hij kreeg daarvoor veel lof.

Johan Fretz krijgt veel lof voor optredens Pauw & Jinek

Gepubliceerd op 17 maart, 2017 om 00:00, aangepast op

Op de dag van de verkiezingen bracht Johan Fretz een boodschap aan de kiezer 'met een vaardigheid waar Martin Luther King jaloers op zou zijn,' schreef Het Parool. Marianne Thieme gaf Fretz een staande ovatie (ook op Twitter).

De kermis houdt hier vanavond op, er is geen klok meer die aftelt. In alle hoeken van dit mooie vlakke land, vanaf nu heb jij het in de hand. Al staat Rotterdam in brand. Het is aan jou, welke kleur je ook omarmt. Of je fluistert, schreeuwt of lalt, autochtoon, gemengd, migrant. Straks is het rode potlood jouw stemband.

The day after maakte Johan de balans op met een akoestische versie van Springfield's For What It’s Worth: 'Misschien kunnen we erin slagen niet alleen dijken te bouwen, maar er ook overheen te kijken.'

Eerder sprak hij bij Pauw & Jinek al Mark Rutte en een paar boze Groningers toe.

Johan reageerde op Facebook op alle mooie reacties die hij kreeg:

Zoveel mooie reacties gehad op mijn Gil Scott-Heron bewerking Democracy Will Not Be Televised ????met band Aristo, van dinsdag in P&J en op de cooling down van gister: Formeren op For What It's Worth, gemaakt met muzikant Maarten Stok en regisseur Rick Stout die me deze drie weken heeft bijgestaan in het maakproces. Het was een geweldig avontuur en ben heel blij dat ik het deze laatste week zo heb kunnen afsluiten. Thanks voor alle support! ????????❤️

Auteurs
Auteur: Johan Fretz

Johan Fretz (1985) is schrijver, en columnist van Het Parool en LINDA. Hij debuteerde in 2012 met de roman Fretz 2025, die genomineerd werd voor de Bronzen Uil. Zijn tweede roman Onder de paramariboom won de Boekhandelsprijs in 2019 en wordt verfilmd door KeyFilm. In 2020 schreef Fretz een van de drie korte verhalen van 3PAK, de geschenkbundel tijdens de Boekenweek voor Jongeren. Najaar 2022 verscheen Fretz' documentaire What's Left bij BNNVARA, over de puinhopen van links, en kwam zijn nieuwste boek uit: Met vriendelijke groet.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: