Zoeken
Erik Jan Harmens in Het Parool over 'Pauwl'
'Ik ben de autistische geest echt gaan beheersen', zo kopt Het Parool boven het interview met Erik Jan Harmens van vandaag. Harmens vertelt over het succes van Hallo muur, over zijn nieuwste roman Pauwl en over het schrijverschap.

Erik Jan Harmens in Het Parool over 'Pauwl'

Gepubliceerd op 15 maart, 2017 om 00:00

"Ik heb toch wel een bijzonder hoofd. Niet dat ik zo bijzonder ben - dit heb jij ongetwijfeld ook. Maar ik ken dit hoofd zo goed, want ik heb er elke dag mee te maken. Ik vind het mooi om mijn hoofd in literatuur te kunnen vangen. Nu kunnen anderen meekijken. Anders zou het alleen maar in mijn hoofd gebeuren."

Lees het hele interview op Blendle.

 

Auteurs
Auteur: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vijf dichtbundels, plus twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw en een met Ilja Leonard Pfeijffer. Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Hij publiceerde ook vijf romans. Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en werd talloze malen herdrukt. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld Door het licht. Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige vertelling over een volwassen man met autisme. Even later kwam bij uitgeverij Moon Harmens' eerste kinderboek uit: Hans is kwijt. Erik Jan Harmens schrijft stukken over prikkels en verdoving...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: