Zoeken
Toneelbewerking van Ivo Victoria's debuut morgen in première
Morgen gaat de toneelbewerking van Ivo Victoria’s debuut Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won (en dat het me spijt) in première in Aarschot (België).  

Toneelbewerking van Ivo Victoria's debuut morgen in première

Gepubliceerd op 14 maart, 2017 om 00:00

Animator en acteur Zeno De Ridder (22) voert morgen, onder begeleiding van regisseur Filip Tielens, het verhaal van de 35-jarige Ivo die terugkeert naar zijn geboortedorp op. In het stuk wordt theater met animaties gecombineerd, wat nieuw was voor De Ridder, net als de vorm: een monoloog.

Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won (en dat het me spijt) was hier perfect voor. De Ridder: “Oorspronkelijk zouden we zelf een toneeltekst schrijven, maar omdat het voor ons allebei de eerste keer was dat we met een monoloog te maken kregen, besloten we dat het slimmer was om te vertrekken van een bestaand werk. Filip las het boek enkele jaren geleden al. We vonden het toegankelijk, licht én geschikt voor animatie. We moesten dus niet lang twijfelen.” (interview op: Bill)

Na morgen is het stuk ook nog in Leuven (21 april) en Antwerpen (28 april) te zien. Via Bill zijn er ook nog kaartjes te winnen! 

Klik hier voor het Facebookevenement.

Auteurs
Auteur: Ivo Victoria

Ivo Victoria (Antwerpen, 1971) publiceerde vijf romans, waarvan meest recent Alles is OKÉ. Daarnaast schrijft hij columns en verhalen voor diverse tijdschriften en kranten.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: