Zoeken
Radicale zachtmoedigheid
Tijdens het Amsterdamse RESIST Festival op 9 februari kreeg Johan Fretz de zaal stil met zijn speech over radicale zachtmoedigheid. Zijn tekst lees je nu op het Lebowski Blog.

Radicale zachtmoedigheid

Gepubliceerd op 13 februari, 2017 om 00:00

'Zoals hij, zoals die man, zo wil ik bergen verzetten. Over muren klimmen. Ergens gaan staan. Een ander beschermen. Zonder wild om me heen te slaan. Zonder oordeel. Zonder mee te schreeuwen, zwijgend, fluisterend, en misschien heeft het dan toch zin om deze wereld – hoe moeilijk ook – zachtmoedig, radicaal tegemoet te treden.'

Klik!

Benieuwd naar de hele avond? Kijk hier de videobeelden terug (met de speech van onze Johan van 26min29 t/m 32min52).

Auteurs
Auteur: Johan Fretz

Johan Fretz (1985) is schrijver, en columnist van Het Parool en LINDA. Hij debuteerde in 2012 met de roman Fretz 2025, die genomineerd werd voor de Bronzen Uil. Zijn tweede roman Onder de paramariboom won de Boekhandelsprijs in 2019 en wordt verfilmd door KeyFilm. In 2020 schreef Fretz een van de drie korte verhalen van 3PAK, de geschenkbundel tijdens de Boekenweek voor Jongeren. Najaar 2022 verscheen Fretz' documentaire What's Left bij BNNVARA, over de puinhopen van links, en kwam zijn nieuwste boek uit: Met vriendelijke groet.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: