Zoeken
Arnon Grunberg op longlist Libris Literatuur Prijs
Arnon Grunberg is met Moedervlekken genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2017. Dat maakte de jury zojuist bekend.

Arnon Grunberg op longlist Libris Literatuur Prijs

Gepubliceerd op 6 februari, 2017 om 00:00

Met Grunberg maken 17 schrijvers maken kans op de Libris Literatuur Prijs 2017 en het bijbehorende prijzengeld van 50.000 euro.

De jury wordt aangevoerd door Janine van den Ende (medeoprichter en bestuurslid VandenEnde Foundation) en bestaat verder uit Kees ’t Hart (schrijver en literatuurcriticus De Groene Amsterdammer), Michel Krielaars (chef boeken NRC Handelsblad en schrijver), Anna Luyten (publicist en gastprofessor School of Arts Gent) en Marrigje Paijmans (letterkundige en filosoof Radboud Universiteit Nijmegen).

Op maandag 20 maart a.s. worden de zes nominaties bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in de Hortus Botanicus te Amsterdam.

De feestelijke uitreiking van de Libris Literatuur Prijs vindt plaats op maandag 8 mei in het Amstel Hotel in Amsterdam. Het prijzengeld wordt beschikbaar gesteld door de boekhandelsketen Libris, een samenwerkingsverband tussen 115 zelfstandige boekhandels.

Informatie over de Libris Literatuur Prijs is te vinden op de officiële website van de organisatie www.librisliteratuurprijs.nl.
 

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: