Zoeken
Machiavelliprijs voor Hugo Borst en Carin Gaemers
Hugo Borst en Carin Gaemers hebben de Machiavelliprijs 2016 gewonnen voor hun manifest 'Scherp op Ouderzorg'. Volgens de jury schreven zij politieke geschiedenis door in recordtempo het onderwerp uit de politieke sfeer vandaan te halen.

Machiavelliprijs voor Hugo Borst en Carin Gaemers

Gepubliceerd op 4 januari, 2017 om 00:00, aangepast op 26 juli, 2023 om 08:19

In Scherp op Ouderenzorg stellen Borst en Gaemers dat te veel kwetsbare ouderen in verpleeghuizen structureel niet de zorg krijgen die zij nodig hebben. 

De Machiavelliprijs wordt jaarlijks toegekend voor een opmerkelijke prestatie op het gebied van publieke communicatie. Eerdere winnaars waren de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV), RTL, burgemeester Eberhard van der Laan en eurocommissaris Neelie Kroes. De prijs wordt woensdag 8 februari uitgereikt door Marja Wagenaar, voorzitter van de Stichting Machiavelli in het Haagse Perscentrum Nieuwspoort.

Auteurs
Auteur: Hugo Borst

Hugo Borst (1962) is schrijver, columnist, redacteur en voetbalcriticus. Hij schreef onder andere de bestsellers De Coolsingel bleef leeg, Over vaders en zonen, Schieten op Volkert van der G. en O, Louis, dat in Engeland genomineerd werd voor de prestigieuze British Sports Book Awards. In 2009 was Alle ballen op Heintje het Beste Rotterdamse Boek. Zijn boeken over zijn moeder met dementie, Ma (2015) en Ach, moedertje (2017), verkochten samen meer dan 200.000 exemplaren.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: