Blog


‘Of er in de toekomst ware liefde mogelijk zal zijn tussen mens en android, weet ik niet’ - Elke Geurts

‘Of er in de toekomst ware liefde mogelijk zal zijn tussen mens en android, weet ik niet’ 13-05-2019

Rond middernacht fietste ik van de schouwburg terug naar huis, en dacht na over het immense belang van een beetje aardigheid.



De vriendschap tussen mijn dochter en haar beste vriend is de meest onbaatzuchtige die ik ken - Elke Geurts

De vriendschap tussen mijn dochter en haar beste vriend is de meest onbaatzuchtige die ik ken 06-05-2019

Zoals elke dinsdag fietst het beste vriendje van de negenjarige mee naar huis. Voor mij die twee ruggen. Hun aanhoudende geklets. Als er iemand is bij wie mijn dochter helemaal zichzelf durft te zijn, dan is het bij hem.



Ik denk  soms dat mijn kinderen het leuker hebben bij mijn ex - Elke Geurts

Ik denk soms dat mijn kinderen het leuker hebben bij mijn ex 30-04-2019

Na vijf dagen zag ik de meisjes weer. Helemaal vrij en blij. Ze waren met hun vader en zijn familie in een vakantiehuisje geweest. Subtropisch zwemparadijs erbij en de hele mikmak. Hartstikke leuk voor ze. 



Ik voelde me een verrader. Omdat ik in de tijd dat zij bij haar vader was naar Frankrijk was afgereisd. Met ene M. - Elke Geurts

Ik voelde me een verrader. Omdat ik in de tijd dat zij bij haar vader was naar Frankrijk was afgereisd. Met ene M. 24-04-2019

In de ochtend zat ik nog in de auto naast M., scheurden we over Franse wegen met ‘No Limit’ door de speakers, hadden we het over de Proustiaanse werking van muziek, zagen we allebei weer voor ons hoe we met z’n tweeën door de woonkamer hadden gedanst, op nog meer dance-hits uit onze tijd.



Ik weet gewoon niet hoe het moet met exen - Elke Geurts

Ik weet gewoon niet hoe het moet met exen 15-04-2019

Vanmorgen verrees het hoofd van de vader van mijn kinderen voor mijn keukenraampje. Zijn voorhoofd tegen het glas gedrukt, naast het dode plantje dat aan mijn buitenmuur hing en dat ik ook niet goed had verzorgd.



Dochter van dertien heeft een date; ik wil haar plezier niet bederven - Elke Geurts

Dochter van dertien heeft een date; ik wil haar plezier niet bederven 08-04-2019

De dertienjarige heeft voor het eerst een date. Ze heeft de jongen nog nooit in het echt gezien. Het contact verloopt tot nu toe via social media. Ze hebben leuke gesprekken, zegt ze. Zelfde humor. Begrijpen elkaar echt. 



Zullen we het liefde noemen? Laten we dat nou niet doen - Elke Geurts

Zullen we het liefde noemen? Laten we dat nou niet doen 01-04-2019

Iemand vroeg deze week aan mij: “Zullen we het liefde noemen?” “Laten we dat nou niet doen”, zei ik. “Dat is een verpletterend woord.”



Wij zijn de perfecte kinderen. Als wij maar niet onszelf zijn.  - Elke Geurts

Wij zijn de perfecte kinderen. Als wij maar niet onszelf zijn. 25-03-2019

Zolang wij onze mond maar houden, zolang wij doen wat er gezegd wordt, wat impliciet of expliciet van ons gevraagd wordt, zolang wij maar blijven glimlachen, wordt er veel van ons – de moeders, de vrouwen – gehouden.