BOEK

Systema

Systema

Simon de Waal

ISBN: 9789048840007 | Paperback, 256 blz | € 21.99


Na de val van het communisme vluchtten eind jaren tachtig veel wetenschappers van het geheime Russische laboratorium Vector, waar dodelijke virussen werden ontwikkeld, naar het Westen. Als dertig jaar later een van hen wordt vergiftigd in Edinburgh, gaat zijn dochter Sookie achter de daders aan. Tegelijkertijd ontdekt Alex in Amsterdam dat de kist van zijn moeder uit het gezamenlijke graf van zijn ouders is verdwenen. Heeft het Russische verleden van zijn vader er iets mee te maken? Iemand lijkt op jacht naar de gevluchte wetenschappers en de virussen die ze meesmokkelden. Maar waarom? Zowel Sookie als Alex begint een koortsachtige zoektocht, die gevaarlijker zal blijken dan ze dachten.

Lezers die complotten koesteren die met een snufje herkenbare actuele politiek zijn gekruid, van plotwendingen houden en van een paar moorden niet achterover vallen, zullen met veel leesplezier dit avontuur ondergaan.

lees.bol.com

Systema is een compacte en intense thriller van topkwaliteit.****

Allesoverboekenenschrijvers.nl

Het plezierige is de combinatie van de stevige actie, geraffineerde spanningsopbouw, een intelligente combinatie van verschillende verhaallijnen en goed uitgewerkte personages. 

De Nederlandstalige literatuur mag trots zijn op het feit dat zij deze auteur binnen haar geledingen heeft. 

Hanneke Tinor-Centi

Goed geschreven, in één adem uitgelezen, genoten. In dit boek spelen verschillende verhaallijnen die aan het einde mooi bij elkaar komen. Goed boek!

Trotsevaders.nl

Zeer spannende en goed geschreven thriller met verrassend einde: leest als een trein! 

Boekhandel LOS, Bussum