BOEK

De achtste dag

De achtste dag

Annemarie Haverkamp

Schitterende roman over de liefde voor een vrouw en een kind, en over de vraag wat we achterlaten als we sterven

ISBN: 9789048845309 | Paperback, 160 blz | € 19.99 |


In een verlaten grenslandschap aan een rivier woont timmerman Egbert met zijn gehandicapte zoon Adam, voor wie hij alleen de zorg draagt nadat zijn vrouw Emma is overleden. Wanneer Egbert hoort dat hij nog maar kort te leven heeft, moet hij noodgedwongen nadenken over de toekomst van zijn zoon. Adam is volledig van hem afhankelijk, en Egbert heeft zijn vrouw beloofd hem nooit alleen te laten. Als hij tegen beter weten in de opdracht aanneemt om een houten trap te maken, geeft hij zichzelf zeven dagen de tijd om een beslissing te nemen over hun lot.

Annemarie Haverkamp schreef met De achtste dag haar eerste, en geslaagde, roman: een aangrijpend verhaal.

Medisch Contact

De achtste dag is van een teerheid, prachtig, ik had nog nooit zoiets gelezen. Alles wat Annemarie schrijft is belangrijk.

Thomas Verbogt

Af en toe stokt de adem in de keel. Door de flashbacks krijgt het verhaal van de man en de jongen diepgang. Tevens wordt het boek hierdoor dynamisch en leest het vlot weg. Haverkamp bewijst met dit boek dat ze kan schrijven. 

De Perfecte Buren

De omschrijvingen van de meervoudig beperkte en rolstoelgebonden jongen zijn zonder opsmuk, bij vlagen grappig, en heel herkenbaar. Gaat dat lezen. En niet alleen als je zelf ouder-van bent, maar vooral omdat het typisch zo’n goedgeschreven boek is dat je niet kunt wegleggen.

Lotje & Co

Wat een prachtig boekje. Aangrijpend, ontroerend en steeds een wending die je niet ziet aankomen.

Ineke van Nispen | boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Breda

Heb het in een ruk uitgelezen en was onder de indruk van het verhaal!

Veronie van Boekhandel Kramer, Winterswijk

Een diep ontroerend verhaal over onvoorwaardelijke liefde en een onontkoombaar lot.

Jessica van Boekhandel Veenendaal, Amersfoort

Lopen met Lebowski #15: Annemarie Haverkamp ('De achtste dag')

Journalist en auteur Annemarie Haverkamp vertelt aan redacteur Roel van Diepen over haar dilemma’s rondom leven en dood, terwijl ze door het stille landschap lopen rondom de geïsoleerde botentelpost waar ze haar boek schreef. In haar eerste roman De achtste dag weet timmerman Egbert, die net als Annemarie voor een gehandicapte zoon zorgt, dat hij nog maar kort te leven heeft. De lezer wordt geconfronteerd met vragen als: kun je voor een ander bepalen wat een goed leven is? En wat laat je achter als je er niet meer bent?

Presentatie: Roel van Diepen | Productie, montage, distributie: Saskia Veen | Jingle: Angelo Boltini | Intro: Erik Jan Harmens | Artwork: Riesenkind