Zoeken
Joost Vullings - De kinderen van Pim

De kinderen van Pim

Joost Vullings

De kinderen van Pim

Joost Vullings

Bestel nu
Omschrijving

Na de moord op Pim Fortuyn in 2002 verloor de lpf, de politieke partij die begin deze eeuw hard op weg was de grootste van Nederland te worden, niet alleen haar naamgever maar ook haar grote blikvanger. Plots stonden alle camera's gericht op zijn politieke nazaten, zesentwintig lpf-Kamerleden die elkaar nauwelijks kenden. Verweesd, onervaren maar vol bravoure besloten ze het avontuur aan te gaan en mee te gaan regeren. Het bleek het startpunt van een turbulente politieke soap waar hoogoplopende onderlinge ruzies uiteindelijk leidden tot de ondergang van de partij.
Vijftien jaar na Fortuyns dood zocht Joost Vullings deze oud-lpf-Kamerleden op om terug te blikken op die roerige periode. Wat was er zo bijzonder aan Fortuyn? Wat ging er fout? Welke rol speelden de media?
In De kinderen van Pim schetst Vullings een fraai beeld van de krachtige karakters van deze oud-Kamerleden. Hij brengt in kaart wat er is overgebleven van Fortuyns ideeën, wat de actuele zorgen van rechts Nederland zijn en hoe de oud-lpf'ers oordelen over Geert Wilders, de populistische erfopvolger van Fortuyn.

Fragment

Recensies
Nieuwsshow
'Klassiek journalistiek vakwerk.'
Jeroen Vullings
Hebban.nl
'recensie'
Trouw
'Het voordeel van Vullings' aanpak is dat hij een completer beeld schetst van veel van de hoofd- en bijrolspelers van toen. Waar kwamen ze destijds vandaan? Wat is er na alle commotie van hen geworden?'
boekenstrijd
'recensie'
Auteur: Joost Vullings
Auteur

Joost Vullings (1970) studeerde politicologie en is sinds 2001 politiek verslaggever voor het NOS Radio 1 Journaal en voor NOS Met het Oog op Morgen. Daarnaast is hij voorzitter van de PPV, de Parlementaire Persvereniging.

Edities & Details
Paperback: De kinderen van Pim - Joost Vullings
ISBN: 9789048850150
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 25-03-2019
Prijs: € 30,99
Omvang: 428 pagina's

Bestel

Paperback: De kinderen van Pim - Joost Vullings
ISBN: 9789048834518
Uitgave: Paperback
Status: Niet beschikbaar
Datum: 06-04-2017
Prijs: € 19,99
Omvang: 432 pagina's

Bestel

Digitale download: De kinderen van Pim - Joost Vullings
ISBN: 9789048834525
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 06-04-2017
Prijs: € 9,99
Omvang: 432 pagina's

Bestel

NUR: 697 - Politieke geschiedenis en geschiedenis van de internationale betrekkingen THEMA: Politieke wetenschap en theorie THEMA: Geopolitiek THEMA: Internationale relaties THEMA: Geschiedenis BISAC: POLITICAL SCIENCE / Geopolitics BISAC: POLITICAL SCIENCE / History & Theory
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: