Zoeken
Erik Jan Harmens - Ik noem dit poëzie

Ik noem dit poëzie

Erik Jan Harmens

Ik noem dit poëzie

Erik Jan Harmens

Omschrijving

Sinds zijn debuut In menigten (2005) is Erik Jan Harmens een van de belangrijkste stemmen in de Nederlandstalige poëzie. Zijn gedichten zijn hard, liefdevol, geestig en compromisloos - zijn voordrachten legendarisch. Het grote publiek kent zijn werk sinds Hallo muur nu ook. Tien jaar na het debuut is het tijd om zijn dichterschap te vieren: In menigten, Underperformer, Gospels en Psalmen en Open mond in één band verzameld, aangevuld met een vuist vol gloednieuwe gedichten.

Recensies
NRC Handelsblad
'Harmens maakt in taal zichtbaar en voelbaar hoe een ik-figuur moedig maar kansloos ploetert in een wereld die van richtingloosheid, nep en namaak aan elkaar hangt'
Ilja Leonard Pfeijffer
Trouw
'Dat de kwetsbaarheid overal in de met drank, seks en testosteron beladen regels voelbaar is, is deel van de charme van het werk'
Joost Zwagerman
'Stug, nietsontziend, soms sardonisch, soms ronduit angstaanjagend en bij vlagen maximaal illusieloos - maar dwars door de puinstof heen glimpt een tederheid die zich niet de nek laat omdraaien'
Auteur: Erik Jan Harmens
Auteur

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vier dichtbundels, die in maart 2016 werden gebundeld in zijn verzameld werk, getiteld Ik noem dit poëzie. Ook maakte hij twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw (Echte mannen scheiden niet, 2012) en een met Ilja Leonard Pfeijffer (Duetten, 2016). Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland.

Zijn roman Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en kreeg uitzinnige reacties. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld: Door het licht.

Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige roman over een volwassen man met autisme. Even later kwam bij uitgeverij Moon Harmens' eerste kinderboek uit, Hans is kwijt.

Erik Jan Harmens schrijft elke zaterdag een column over prikkels in Trouw en langere essays over melancholie in NRC Handelsblad. Hij geeft les in Creative Writing aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en werkt op dit moment aan nieuwe gedichten en een nieuwe roman.

Edities & Details
Paperback: Ik noem dit poëzie - Erik Jan Harmens
ISBN: 9789048845569
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 23-05-2019
Prijs: € 19,99
Omvang: 288 pagina's

Bestel

Paperback: Ik noem dit poëzie - Erik Jan Harmens
ISBN: 9789048832095
Uitgave: Paperback
Status: Niet beschikbaar
Datum: 22-03-2016
Prijs: € 19,99
Omvang: 288 pagina's

Bestel

Digitale download: Ik noem dit poëzie - Erik Jan Harmens
ISBN: 9789048832101
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 22-03-2016
Prijs: € 9,99
Omvang: 288 pagina's

Bestel

NUR: 306 - Poëzie THEMA: Poëzie BISAC: POETRY / General
Meer boeken
R. A. Basart - Zingend naar huis
R. A. Basart
Johannes van der Sluis - Ik ben de Verlosser niet
Johannes van der Sluis
Jonathan Griffioen - Wijk
Jonathan Griffioen
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: