Zoeken
Philip K. Dick - Blade Runner

Blade Runner

Philip K. Dick

Blade Runner

Philip K. Dick

Bestel nu
Omschrijving

San Francisco, 2021. De planeet gaat gebukt onder radioactief stof, het restant van Wereldoorlog Terminus. Rijke mensen vluchten naar andere planeten, met levensechte androïden (het enige verschil is dat zij geen empathie tonen) als hulp. Arme mensen mogen slechts androïde huisdieren houden.

Wanneer androïden in opstand komen wordt Rick Deckard erop uitgestuurd om ze uit te schakelen. Hij zoekt contact met Eldon Rosen, voorzitter van de organisatie die androïden ontwikkelt.

Fragment

Recensies
Hebban.nl
'Alhoewel de kern van het verhaal de jacht op een aantal gesofisticeerde androïden is, draait het om meer dan dat. Premiejager Rick Deckard stelt zich tijdens het jagen namelijk een aantal existentiële vragen, zoals over de menselijkheid van androïden, over zijn recht om ze te vernietigen, of waarom het eigenlijk onwettig is om verliefd te worden op een androïde. De jacht op de androïden kan men beschouwen als nostalgie voor de lezer die houdt van ouderwetse scifi-detectives. Wie iets meer diepgang verwacht, zal merken dat Blade Runner op dat vlak heel goed scoort'
Auteur: Philip K. Dick
Auteur

Philip K. Dick (1928 - 1982) was een van de belangrijkste en invloedrijkste Amerikaanse sciencefictionauteurs. Vanaf 1952 publiceerde hij een groot aantal verhalen en romans. De grootste regisseurs in Hollywood zijn idolaat van zijn werk: Spielberg verfilmde Minority Report; Ridley Scott verfilmde zowel Blade Runner als The Man in the High Castle (Amazon Prime-serie); Denis Villeneuve stond aan het roer voor Blade Runner 2049.

Edities & Details
Paperback: Blade Runner - Philip K. Dick
ISBN: 9789048857432
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 10-03-2020
Prijs: € 23,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Paperback: Blade Runner - Philip K. Dick
ISBN: 9789048839728
Uitgave: Paperback
Status: Niet beschikbaar
Datum: 28-09-2017
Prijs: € 19,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Digitale download: Blade Runner - Philip K. Dick
ISBN: 9789048839735
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 28-09-2017
Prijs: € 9,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Vertaler: Irving Pardoen NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Sciencefiction: apocalyptisch en post-apocalyptisch THEMA: Sciencefiction THEMA: Avonturenroman THEMA: Fictie: algemeen en literair BISAC: FICTION / Literary BISAC: FICTION / Science Fiction / Apocalyptic & Post-Apocalyptic BISAC: FICTION / Science Fiction / Action & Adventure
Meer boeken
Philip K. Dick - Elektrische dromen
Philip K. Dick
Lidia Yuknavitch - Het boek Joan
Lidia Yuknavitch
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: