Zoeken
Annemarie Haverkamp - Job blijft thuis

Job blijft thuis

Annemarie Haverkamp

Vijfde deel van de complete columnreeks over Job

Job blijft thuis

Annemarie Haverkamp

Vijfde deel van de complete columnreeks over Job
Bestel nu
Omschrijving

Corona teistert de wereld, maar Job heeft de tijd van zijn leven. Hij mag veel thuisblijven, krijgt extra aandacht van zijn ouders en geniet van de rust. Job is niet als andere kinderen. Hij kwam ter wereld met een zeldzame chromosoomafwijking. Dat hij een kwetsbare gezondheid heeft, weet hij zelf niet. Elke ochtend wordt hij vrolijk wakker en relativeert hij de zorgen van zijn vader en moeder.
Achttien jaar lang schreef Annemarie Haverkamp columns in dagblad de Gelderlander over het leven met haar gehandicapte zoon. Ze deelde haar angsten en frustraties, haar gevechten met de bureaucratie, onzekerheden over de toekomst en bovenal haar grote liefde voor haar ontwapenende zoon. Gedurende zijn leven werd Job een kleine bekendheid; lezers spiegelden zich aan zijn vermogen om bij de dag te leven en niet te oordelen. De schok was dan ook groot toen Job in de herfst van 2021 plotseling overleed.

Job blijft thuis is de laatste verzamelbundel over Job. Eerder verschenen Job, een zeldzaam jongetje (2007), Job zegt koekemokke (2009), Jarige Job (2013) en Job gaat viral (2016).

Fragment

Auteur: Annemarie Haverkamp
Auteur

Annemarie Haverkamp (1975) is schrijver en journalist voor diverse kranten en tijdschriften. Met haar debuutroman De achtste dag won ze zowel De Bronzen Uil 2019 als de Anton Wachterprijs 2020. Ze is hoofdredactrice van universiteitsblad Vox en columniste bij De Gelderlander.

Edities & Details
Paperback: Job blijft thuis - Annemarie Haverkamp
ISBN: 9789048866878
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 16-06-2022
Prijs: € 23,99
Omvang: 272 pagina's

Bestel

NUR: 401 - Columns en interviews THEMA: Reportages en verzamelde journalistiek THEMA: Relating to people with visible or hidden disabilities, impairments or conditions BISAC: FAMILY & RELATIONSHIPS / Parenting / Motherhood BISAC: FAMILY & RELATIONSHIPS / Children with Special Needs
Meer boeken
Willem Vissers - Samuel
Willem Vissers
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: