Zoeken
Emily Reekers - Wij zijn vrij

Wij zijn vrij

Emily Reekers

Een samengesteld gezin dat van verhalen en verlangens aan elkaar hangt

Wij zijn vrij

Emily Reekers

Een samengesteld gezin dat van verhalen en verlangens aan elkaar hangt
Bestel nu
Omschrijving

Ze zijn anders dan andere gezinnen. Dit voelen ze wanneer ze tegen de wind in door de rivierduinen rennen. Wanneer ze als een magische eenheid in de woonkamer dansen tot ze zweten. Of wanneer ze in de badkamer elkaars lichamen insmeren met diepzeeklei.

Nadat Alexa een paar jaar met haar moeder in het buitenland heeft gewoond, wordt ze herenigd met haar vader Willem en zijn gezin. Terwijl Alexa en haar stiefzus om de aandacht van hun (stief)vader vechten, beseft Alexa's stiefmoeder dat zijzelf nog niet zo lang geleden zijn muze was. Willem probeert hun twijfels weg te nemen en hen ervan te overtuigen dat ze bij elkaar horen. Want samen zijn ze open en onbegrensd. Vrij.

Wij zijn vrij is een beklemmend, psychologisch spel rondom intimiteit in een samengesteld gezin. De gezinsleden zijn alle vier op een eigen manier beschadigd en op zoek naar erkenning, aandacht en liefde. Beetje bij beetje worden grenzen verlegd, maar waar eindigt onschuld en begint schuld? En wie is er schuldig?

Fragment

Recensies
Hebban
'Wat het boek zo sterk maakt is dat Reekers zich niet verstopt achter de fantasie van bloemrijk taalgebruik. Met eenvoudige woorden en korte zinnen ontleedt ze messcherp de toxische sfeer. Het wisselende vertelperspectief toont dat iedereen tegelijk prooi en roofdier is. Een bijzonder beklemmende leeservaring, prachtig maar tegelijk erg ongemakkelijk.'
Auteur: Emily Reekers
Auteur

Emily Reekers (1992) is schrijver, scenarist en regisseur. Ze studeerde Scenario aan de Nederlandse Filmacademie. Het mede door haar geschreven scenario Beenlampman ging in première op het Nederlands Filmfestival, net als haar regiedebuut Hannah's Dream. Ze debuteerde met Wij zijn vrij en schreef samen met Yvanka van der Zwaan en Naïma de roman Tussen drie vrouwen.

Edities & Details
Paperback: Wij zijn vrij - Emily Reekers
ISBN: 9789048874316
Uitgave: Paperback
Status: Aangekondigd
Datum: 15-05-2024
Prijs: € 26,99
Omvang: 224 pagina's

Bestel

Audio download: Wij zijn vrij - Emily Reekers
ISBN: 9789048863570
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 29-04-2022
Prijs: € 12,99
Speelduur: 363 minuten

Bestel

Paperback: Wij zijn vrij - Emily Reekers
ISBN: 9789048863556
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 26-04-2022
Prijs: € 22,99
Omvang: 224 pagina's

Bestel

Digitale download: Wij zijn vrij - Emily Reekers
ISBN: 9789048863563
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 26-04-2022
Prijs: € 9,99
Omvang: 224 pagina's

Bestel

Hebban Debuutprijs: Longlist (2023) Voorlezer: Tara Hetharia NUR: 301 - Literaire roman, novelle THEMA: Moderne en hedendaagse fictie THEMA: Gezinsleven fictie THEMA: Seksueel misbruik en seksuele intimidatie THEMA: Nederland BISAC: FICTION / General BISAC: FICTION / Family Life
Nieuws
Twee nominaties voor de Hebban Debuutprijs!

Twee nominaties voor de Hebban Debuutprijs!

Niet geschikt voor publicatie van Gabrielle la Rose en Wij zijn vrij van Emily Reekers zijn genomineerd voor de Hebban Debuutprijs! Lees meer »

Meer boeken
Simone Atangana Bekono - Confrontaties
Simone Atangana Bekono
Lotte Kok - Hine
Lotte Kok
Fleur van Groningen - Swingers
Fleur van Groningen
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: