Zoeken
Anja Sicking - De visionair

De visionair

Anja Sicking

Kan een mens wel grip krijgen op zichzelf en de ander?

De visionair

Anja Sicking

Kan een mens wel grip krijgen op zichzelf en de ander?
Omschrijving

Als Roemer mee mag doen met een roboticaproject op school, krijgt hij het plan om een digitale bril te ontwerpen waarmee hij de emoties van anderen kan lezen. Zijn eigen vermogen om de expressie en gevoelens van mensen om hem heen te duiden zijn beperkt. Hij leeft vooral in zijn hoofd en fantasiewereld. Hij gelooft in de onbegrensde mogelijkheden van technologie, en denkt dat we alles kunnen meten, weten en controleren. Als hij hevig verliefd wordt, naar zijn idee op de verkeerde persoon, vindt hij zijn eigen seksuele gevoelens ongepast. Zijn opvattingen dreigen hun bestaansrecht te verliezen. Kan een mens wel grip krijgen op zichzelf en de ander?

Anja Sicking onderzoekt in De visionair de ethische dilemma's die voortkomen uit onze steeds grotere overgave aan kunstmatige intelligentie. In een sensitieve stijl, met veel mededogen voor haar personages, weet ze de lezer mee te voeren in een wereld waarin technocraten de macht grijpen.

Auteur: Anja Sicking
Auteur

Anja Sicking debuteerde in 2000 met Het Keuriskwartet, waarvoor ze de Geertjan Lubberhuizenprijs ontving. Haar tweede roman, De stomme zonde, is vertaald in het Duits, Engels en Turks. Ze is redacteur van het literaire tijdschrift Tirade en geeft les op de Schrijversvakschool Amsterdam. Ze schreef meerdere essays over 'de schrijfrobot', onder andere in Trouw en trad eerder dit jaar op in Waag for the Future in een programma over 'De verbeelding van de toekomst'.

Edities & Details
Paperback: De visionair - Anja Sicking
ISBN: 9789048862498
Uitgave: Paperback
Status: Aangekondigd
Datum: 27-01-2022
Prijs: € 23,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Digitale download: De visionair - Anja Sicking
ISBN: 9789048862504
Uitgave: Digitale download
Status: Aangekondigd
Datum: 27-01-2022
Prijs: € 9,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

NUR: 301 - Literaire roman, novelle THEMA: Moderne en hedendaagse fictie BISAC: FICTION / General
Meer boeken
Ivo Victoria - Alles is OKÉ
Ivo Victoria
Sarah Meuleman - Zie mij graag
Sarah Meuleman
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: