Zoeken
Rik Zaal - Het beste van Nederland

Het beste van Nederland

Rik Zaal

Het beste van Nederland

Rik Zaal

Bestel nu
Omschrijving

Het beste van Nederland is een boek dat zich verheugt over de opmerkelijke verscheidenheid van Nederland en dat in compacte hoofdstukken toont. Geen uitgebreide geschiedenissen, kunsthistorische verhandelingen en routebeschrijvingen zoals in het 1300 bladzijden tellende Heel Nederland, maar een handig overzicht in toplijstjes, geschreven in Zaals persoonlijke en eigengereide stijl. Ooit op de fantastische begraafplaats van Marken geweest? Het Willy Dobbeplantsoen in Olst bezocht? De luchtwachttoren in Wehe-Den Hoorn gezien? Al heel lang van plan geweest Museum De Pont in Tilburg te bezoeken?
Waarom nog nooit in het Museum voor Religieuze Kunst in Uden geweest? Ooit geweten hoe mooi het stroomdal van de Drentsche Aa is? Het zijn een paar van de meer dan honderd onderwerpen die horen bij het beste van Nederland, plekken die elke Nederlander (en elke buitenlander die hier wat langer verblijft) gezien zou moeten hebben. De mooiste landschappen, musea, begraafplaatsen en stadjes van Nederland in een handzaam overzicht samen met onder andere de meest bijzondere oorlogsmonumenten en dorpen, unieke moderne architectuur, (niet-) religieuze gebouwen en de allerbeste plekken om te wandelen en te fietsen.

Fragment

Auteur: Rik Zaal
Auteur

Rik Zaal (1945) schreef onder andere voor Het Parool, de Volkskrant en NRC Handelsblad en maakte radio- en televisieprogramma's. Hij schreef het standaardwerk Heel Nederland, de reisgids Het beste van Nederland, een gezaghebbend reisboek over Spanje en de roman Verlorenzoon.com.

Edities & Details
Paperback: Het beste van Nederland - Rik Zaal
ISBN: 9789048819478
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 07-03-2014
Prijs: € 19,95

Bestel

NUR: 510 - Reisgidsen THEMA: Reisgidsen en vakantiegidsen BISAC: TRAVEL / Europe / Benelux Countries (Belgium, Netherlands, Luxembourg) BISAC: TRAVEL / Reference
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: