Zoeken
Eric Jarosinski - Nein. Een manifest

Nein. Een manifest

Eric Jarosinski

Nein. Een manifest

Eric Jarosinski

Bestel nu
Omschrijving

Nein. een manifest is het geesteskind van Eric Jarosinski, de zelfverklaarde 'mislukte intellectueel' achter @NeinQuarterly, een 'Verzamelplaats van Utopische Ontkenning' die het aforistische potentieel van Twitter gebruikt om de existentiële afgrond van het moderne bestaan te dichten - om erachter te komen dat die bodemloos is. Snerpend geestig, somber, maar vol charmante uitzichtloosheid.

Nein. een manifest is een brutale filosofische zoektocht naar de vreemdheid van het alledaagse. Geïnspireerd door de aforismen van Theodor W. Adorno, Nietzsche, Karl Kraus en Walter Benjamin onderzoekt Jarosinski in zijn kenmerkende beknopte stijl op speelse wijze de existentiële grenzen van ons moderne leven. Het resultaat - in het Nederlands vertaald door Simone van Saarloos en Niña Weijers - is een krachtig en provocerend boek dat evenzoveel vragen oproept als dat het probeert te beantwoorden. Zowel kritische denkers en liefhebbers van taal, als bibliofielen, manische types en depressievelingen zullen plezier beleven aan deze aantrekkelijke, geestige, speelse en oneerbiedige vertaling van het digitale naar het papier, de theorie naar de praktijk en de tragedie naar de klucht.

Fragment

Auteur: Eric Jarosinski
Auteur

Eric Jarosinski (1971) is expert op het gebied van Duitse letterkunde, cultuur en filosofisch gedachtegoed. Hij werkte als Ivy League-professor, maar verliet de universiteit om zich toe te leggen op @NeinQuarterly, zijn immens populaire periodiek die begon op Twitter, maar inmiddels ook wekelijks in o.a. NRC Handelsblad en Die Zeit te lezen is.

Edities & Details
Digitale download: Nein. Een manifest - Eric Jarosinski
ISBN: 9789048827619
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 21-09-2015
Prijs: € 9,99
Omvang: 128 pagina's

Bestel

Vertaler: Simone van Saarloos Vertaler: Niña Weijers NUR: 730 - Filosofie THEMA: Humor THEMA: Filosofie BISAC: PHILOSOPHY / General BISAC: HUMOR / Form / Puns & Wordplay
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: