Zoeken
de Waal & Baantjer - Een mes in de rug

Een mes in de rug

de Waal & Baantjer

Een mes in de rug

de Waal & Baantjer

Bestel nu
Omschrijving

Zesde deel in de populaire reeks over het speurdersduo Peter van Opperdoes en zijn partner Jacob Rechercheur

Peter van Opperdoes en zijn collega Jacob worden gewaarschuwd dat een gast van een hotel in de Jordaan geen gehoor meer geeft. Als ze de kamer met een reservesleutel openmaken, vinden ze het lichaam van een onbekende man. In eerste instantie lijkt de man aan een hartaanval overleden te zijn, maar nauwgezet onderzoek van de twee rechercheurs bevestigt het vermoeden van Van Opperdoes; de man is vermoord. De moeizame speurtocht naar de identiteit van de onbekende man levert uiteindelijk een naam op, maar ook meer vragen. Want wat deed de man, een Amsterdammer, eigenlijk in het hotel? Met wie had hij een afspraak? En de meest prangende vraag: wie heeft hem vermoord... en waarom?

Auteur: Ab Baantjer
Auteur

Nadat zijn 70ste boek over De Cock was verschenen, gaf Baantjer in een uitzending van Het Gesprek bekend een nieuw boek te gaan schrijven. Dit deed hij samen met Simon de Waal, welke verscheen in 2009 met de titel Een Rus in de Jordaan. In april 2010 verscheen van het schrijversduo het boek Een lijk in de kast. Hun derde boek samen verscheen na de dood van Appie, namelijk in oktober 2010, Een dief in de nacht. Simon de Waal heeft de televisieserie van De Cock geschreven en is zelf tevens rechercheur.Eind augustus 2010, op 29 augustus om precies te zijn overlijdt Appie Baantjer op 86-jarige leeftijd nadat hij korte tijd ziek is geweest. Hij leed aan een agressieve vorm van slokdarmkanker.

Auteur: Simon de Waal
Auteur

Simon de Waal (1961) is auteur, scenarist, regisseur en rechercheur zware misdaad. Hij schreef de thrillers Cop vs Killer (nominatie Gouden Strop) en Pentito (winnaar Diamanten Kogel, nominatie Gouden Strop), en startte met Appie Baantjer in 2009 de succesvolle De Waal & Baantjer-reeks. Daarnaast won hij een Gouden Kalf voor het scenario van Lek, een van de beste Nederlandse misdaadfilms aller tijden. In 2016 schreef hij Vector, het geschenk van de Spannende Boeken Weken, en Nemesis, dat ook werd genomineerd voor de Diamanten Kogel en de Gouden Strop.

Edities & Details
Paperback: Een mes in de rug - de Waal & Baantjer
ISBN: 9789048832828
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 15-01-2016
Prijs: € 20,99
Omvang: 184 pagina's

Bestel

Digitale download: Een mes in de rug - de Waal & Baantjer
ISBN: 9789048812516
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 20-04-2012
Prijs: € 7,99
Omvang: 125 pagina's

Bestel

NUR: 331 - Detectives THEMA: Misdaad en mysterie: politieserie THEMA: Misdaad en mysteriefictie BISAC: FICTION / Mystery & Detective / General BISAC: FICTION / Mystery & Detective / Police Procedural
Meer boeken
Appie Baantjer - Een Rus in de Jordaan
Appie Baantjer
Appie Baantjer - Een schot in de roos
Appie Baantjer
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: