Zoeken
Frank Witzel - Hoe een manisch-depressieve tiener in de zomer van 1969 de Rote Armee Fraktion bedacht

Hoe een manisch-depressieve tiener in de zomer van 1969 de Rote Armee Fraktion bedacht

Frank Witzel

Hoe een manisch-depressieve tiener in de zomer van 1969 de Rote Armee Fraktion bedacht

Frank Witzel

Bestel nu
Omschrijving

In deze groots opgezette literaire reconstructie van het tijdperk na de Tweede Wereldoorlog tot de val van de Muur in 1989 blikt een volwassen man terug op zijn tienerjaren in de oude Bondsrepubliek Duitsland. De complete geschiedenis van de popmuziek komt langs, drugs, het katholicisme met zijn martelaren, de filosofie van Nietzsche tot Derrida, de politiek, van de nazistische naweeën tot de Duitse Herfst, Amerikaanse tv-series, snoep en speelgoed uit de vorige eeuw, en een bont gezelschap naoorlogse iconen. Tegen dit overweldigende decor speelt het ontroerende verhaal van de seksuele ontwikkeling en de eerste verliefdheid van een jongen die alles probeert te begrijpen en alleen maar het goede wil doen.

Hoe een manisch-depressieve tiener in de zomer van 1969 de Rote Armee Fraktion bedacht is een explosieve mix van geschiedenis en fictie, een caleidoscoop van stemmingen die de kosmos van de oude Bondsrepubliek op fenomenale wijze tot leven brengt.

Fragment

Recensies
De Standaard
'Minder positieve recensie'
Karen Billet
Auteur: Frank Witzel
Auteur

Frank Witzel (1955) is schrijver, illustrator, radiomaker en muzikant. Hij schreef romans, non-fictie en poëzie en ontving voor Hoe een manisch-depressieve tiener in de zomer van 1969 de Rote Armee Fraktion bedacht de Deutscher Buchpreis 2015, de belangrijkste literaire prijs van Duitsland.

Edities & Details
Gebonden: Hoe een manisch-depressieve tiener in de zomer van 1969 de Rote Armee Fraktion bedacht - Frank Witzel
ISBN: 9789048833146
Uitgave: Gebonden
Status: Niet beschikbaar
Datum: 14-10-2016
Prijs: € 29,99
Omvang: 880 pagina's

Bestel

Digitale download: Hoe een manisch-depressieve tiener in de zomer van 1969 de Rote Armee Fraktion bedacht - Frank Witzel
ISBN: 9789048833153
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 14-10-2016
Prijs: € 9,99
Omvang: 880 pagina's

Bestel

Vertaler: Josephine Rijnaarts NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Fictie: algemeen en literair BISAC: FICTION / Literary
Meer boeken
Lucia Berlin - Avond in het paradijs
Lucia Berlin
Philip K. Dick - Elektrische dromen
Philip K. Dick
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: