Zoeken
Joseph Mitchell - In het oude hotel

In het oude hotel

Joseph Mitchell

In het oude hotel

Joseph Mitchell

Bestel nu
Omschrijving

Het New York van Joseph Mitchell wordt bevolkt door een keur aan eigenzinnige, bijzondere persoonlijkheden.
Oude, gepassioneerde vissers op de rivier de Hudson en in de vervuilde New York Harbor, waar zo nu en dan lijken komen bovendrijven; de eigenaar van een als restaurant gebruikt oud hotel met geheimzinnige, onbetreden bovenste verdiepingen; de bejaarde, godvrezende beheerder van een begraafplaats; een 93-jarige pescetarian die er heilig van overtuigd is dat zijn dieet hem nog eens twee decennia in leven zal houden, en natuurlijk de dakloze Joe Gould - naar eigen zeggen de auteur van een van de meest ambitieuze literaire projecten van de twintigste eeuw: een orale geschiedenis van New York.

Joseph Mitchell vereeuwigde hen in zijn reportages voor The New Yorker en in zijn boeken, die bol staan van bloemrijke, respectvolle observaties, zwarte humor en een nonchalante maar sublieme stijl. In het oude hotelbundelt de meesterwerken De oude meneer Flood, De bodem van de haven en Het geheim van Joe Gould, en vormt zo een onuitwisbaar portret van New York en haar wonderlijke bewoners, van de jaren '30 tot de jaren '60.

Fragment

Auteur: Joseph Mitchell
Auteur

Joseph Mitchell (1908-1996) was een Amerikaanse schrijver en journalist die naam maakte als chroniqueur van de hardwerkende, gewone burgers van New York. Zijn verhalen verschenen steevast in The New Yorker. Na de publicatie van het verhaal Het geheim van Joe Gould (1964) verscheen hij, zoals hij al drie decennia lang had gedaan, elke dag op het kantoor van The New Yorker, maar tot zijn dood in 1996 heeft hij nooit meer een woord gepubliceerd - het beroemdste writer's block aller tijden.

Edities & Details
Digitale download: In het oude hotel - Joseph Mitchell
ISBN: 9789048835386
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 21-10-2016
Prijs: € 9,99
Omvang: 448 pagina's

Bestel

Vertaler: Johannes Jonkers Vertaler: Susan Janssen NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Kortverhalen THEMA: Fictie: algemeen en literair BISAC: FICTION / Short Stories (single author) BISAC: FICTION / Literary
Meer boeken
Lidia Yuknavitch - Het boek Joan
Lidia Yuknavitch
Tarjei Vesaas - Het ijspaleis
Tarjei Vesaas
Deborah Orr - Motherwell
Deborah Orr
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: